Tether ve Bitfinex’e açılan dava düştü: Şikayetçi vazgeçti

En büyük sabit coin olan USDT'nin ihraççısı olan Tether ile onun kardeş şirketi konumundaki Bitfinex'e ABD'de açılan bir dava düştü. Şikayetçi tarafın yeni taleplerinin hakim tarafından rededilmesiyle davacılar itiraz haklarını kullanmadılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

New York Güney Bölge Mahkemesi hakimi, Tether ve Bitfinex şirketlerine toplu sınıf davası açan kişinin mahkemedeki değişiklik taleplerini reddetmişti. Şikayetçi taraf ise hakimin bu talebine itiraz etmedi. Bu kararın ardından dava, Tether ve Bitfinex şirketlri lehine düşmüş oldu.

Tether şirketinden yapılan açıklamada, “Shawn Dolifka’nın haksız iddiaları karşısında hakimin verdiği karara şikayetçiler ve Dolifka itiraz etmedi. Bu durum, hakimin davayı düşürmesiyle sonuçlandı.” denildi.

Şikayetçi Dolifka, Tether şirketinin, USDT’nin birebir şekilde ABD doları tarafından desteklendiğine yönelik açıklamalarının doğru olmadığını iddia ediyordu.

Hatırlanacağı üzere Tether geçtiğimiz ay yayımladığı 3. çeyrek raporunda toplam rezervlerinin yüzde 85.7’lik kısmının nakit ve nakde eşdeğer varlıklardan oluştuğunu açıklamıştı. Bu rakam, Tether’in bugüne kadar açıkladığı en yüksek nakit oranıydı.

En büyük sabit coin olan USDT’nin piyasa değeri şu anda yaklaşık 87 milyar dolar civarında bulunuyor. USDT2nin en yakın rakini olan USDC’de ise bu rakam 24 milyar dolar civarında…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl