Binance borsasından Coinbase’e Bitcoin akışı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dün yaşanan gelişmelerin ardından Binance ve Coinbase arasında yüklü BTC işlemleri tespit edildi.

Blok zinciri analiz şirketi CryptoQuant’a göre, Binence’in rezervleri yaklaşık 5 bin BTC azalırken Coinbase’de ise 12 bin BTC artış oldu.

Uzmanlar, bu hareketleri, Binance’e verilen 4 milyar dolarlık ceza ve CEO Changpeng Zhao’nun istifası sonrası bazı yatırımcıların varlıklarını Binance’ten Coinbase’e aktarmayı tercih ettikleri şeklinde yorumladı.

Binance’in rezervleri azalıp Coinbase’inki artarken hacimler açısından fark ise hala çok büyük. Binance’in son 24 saatteki işlem hacimleri Coinbase’den 6 kat daha yüksek. Zor günler geçiren borsa, küresel olarak kripto para piyasasındaki liderliğini devam ettiriyor.

Binance ve Coinbase rezervlerinin değişimi, kaynak: CryptoQuant

Öte yandan Binance ile ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılması, spot Bitcoin ETF onayı umutlarını daha da artırdı. Kripto odaklı yatırım yönetimi şirketi Matrixport, “Binance uzlaşması ile birlikte sektör, geleneksel finans şirketlerinin uymaları gereken kurallara uymaya zorlanacağı için spot Bitcoin ETF beklentileri, %100’e yükselmiş olabilir.” diyor. Matrixport’a göre, sektörün “aklanması” kurumsal oyuncuların Bitcoin’i benimsemelerini sağlayacak ve portföylerde bir güvenli liman varlığı haline getirecek.

Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para, TSİ 21.00 itibari ile 37 bin doların üzerinde işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl