Binance’in ardından hedefte TRON mu var?

İsrail-Filistin savaşında terörist grupların kripto para yardımı alıp almadığı tartışması devam ederken, Binance hakkında yaptığı olumsuz haberlerle bilinen Reuters Haber Ajansı bu kez de TRON ağının terörist gruplar tarafından kullanıldığını iddia etti. Haberde, TRON'un daha ucuz ve hızlı olmasının, zincire olan ilgiyi artırdığı yazıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

7 Ekim’de Hamas’ın düzenlediği saldırıların ardından İsrail’in çok sert karşılık vermesiyle devam eden savaşta kripto paraların rolü tartışılmaya devam ederken, ünlü haber ajansı Reuters ise İsrail ve ABD tarafından terörist olarak ilan eden grupların artık TRON blok zincirini tercih etmeye başladıklarını iddia etti.

Reuters’ın haberinde blok zinciri teknolojisi ve mali suç ile ilgili uzman olan 7 kişiyle röportajlar yapıldığı ve TRON’un, “İran destekli” Hamas ve Hizbullah gibi örgütler tarafından, Bitcoin zincirine göre daha ucuz ve hızlı olmasından ötürü son dönemde daha fazla tercih edilmeye başlandığı ifade edildi.

Binance bitti, şimdi TRON mu?

Ajans geçtiğimiz dönemlerde birçok kez Binance hakkında da olumsuz haberler yayımlamış ve bu durumdan ötürü CZ başta olmak üzere borsa ve yöneticilerinden tepki almıştı. Reuters’ın bu kez de TRON’u hedef alması dikkat çekerken, CZ ile TRON kurucusu olan Justin Sun’ın yakınlıkları ve iyi iş ilişkileri de biliniyor.

Justin Sun son olarak CEO’luğu bırakan CZ hakkında övgü dolu tweet’ler atmıştı. Sun ayrıca, daha nceki birçok kripto krizinde Binance’e de destek olmuştu.

“Artan oranda TRON’a geçiş var”

Ajansa konuşan blok zinciri analiz firması Merkle Science şirketi CEO’su olan Mriganka Pattnaik konuyla ilgili, “Daha önce terör gruplarının kullandığı ağ Bitcoin’di. Ancak artan oranda TRON’a geçiş olduğunu görüyoruz” dedi.

Haberde ayrıca İsrail Terörizmin Finansı Karşıtı Bürosu’nun da Temmuz 2021 Ekim 2023 arasında, bu tarz gruplarla bağlantılı olan 143 TRON cüzdanını dondurduğu bilgisi verildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl