Binance 3.15 milyon dolar yatırım yaptı, EDU yüzde 6’dan fazla yükseldi

Eğitim ile ilgili bir Web3 startup'ı olan Open Campus, Binance borsasından 3.5 milyon dolarlık yatırım aldı. Yapılan açıklamada eğitimin de merkeziyetsizleşmesinin önemine değinilirken, EDU token'da da kısa süreli yükseliş oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz hafta CEO’su CZ’yi kaybeden ve ABD’de 4.3 milyar dolarlık cezaya çarptırılan Binance borsası, yatırım kolu Binance Labs vasıtasıyla yaptığı yatırımlarına devam ediyor. Binance Labs, borsanın nisan ayında Launchpad projesi olarak gösterdiği Open Campus’a 3.15 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Yapılan açıklamada yatırımla beraber amacın, Open Campus’a daha fazla bireysel kullanıcı çekmek olduğu belirtildi.

Open Campus’un ilk kullanıcılarından olan Animoca Brands’in alt şirketi konumundaki TinyTap’in, eğitim çağındaki çocuklar için geliştirilen en önemli uygulamalardan biri olduğu ifade edilirken, Animoca Brands kurucusu Yat Siu da konuyla ilgili fikirlerini paylaştı.

“Eğitim içerikleri tokenize olabilecek”

Open Campus’un yönetim kurulunda da olan Yat Siu, eğitimin merkeziyetsizleşmesinin önemine değindi ve “Open Campus’un ana amacı zaten bu… Dijital haklar artık eğitim alanına da geliyor. Bu nedenle Binance Labs yatırımı çok önemli. Artık öğretmenler ve içerik üreticileri buraya gelerek içeriklerini tokenize edebilecekler” dedi.

Kısa süre önce platform Animoca Brands ile birlikte Küresel Eğitimciler Fonu’nu başlatmış ve seçilmiş eğitimciler ve içerik üreticileri için 10 milyon dolarlık teşvik sağlamıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl