Binance eski CEO’su CZ’ye verilecek cezada ihtimaller ne?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Banka Gizliliği Kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle suçlanan Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’ya verilmesi beklenen hapis cezasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

New York Times, savcıların 18 ay hapis cezası istediklerini yazmıştı. Zhao, ceza 18 ayı geçmediği sürece temyiz hakkından feragat etmeyi kabul ederken bazı hukukçular, işlenen suçlara bakıldığında, söz konusu cezanın 10 yıla kadar çıkabileceğini belirtiyor. Gazetenin üst düzey Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre ise savcıların 18 aydan daha ağır bir ceza için baskı yapma ihtimalleri de var.

Binance’in kurucusuna verilecek hapis cezası, 23 Şubat 2024 tarihinde yapılması planlanan duruşmaya kadar öğrenilemeyecek.

Mahkeme geri dönme talebini reddetti

Öte yandan Zhao’nun ikamet ettiği ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri’ne geri dönme talebi, bugün mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, Zhao’nun cezası kesinleşene kadar ABD’de kalmasına hükmetti. Adalet Bakanlığı, kaçma şüphesi gerekçesiyle Zhao’nun ABD’de kalmasını talep etmişti. Zhao ise “Buraya gelip konuyu kapatmaya niyetliyim. Aksi takdirde bugün de burada olmazdım.” diyerek BAE’ye dönmesine izin verilmesini istemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl