SEC, Franklin Templeton Bitcoin ETF’inde kritik süreci başlattı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), büyük varlık yönetim şirketlerinden Franklin Templeton'ın spot Bitcoin ETF başvurusu için kamuoyundan yorum alma dönemini başlattı. Uzmanlar ise kurumun bu süreci beklenenden önce başlatmasının olumlu olduğunu belirtiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para dünyası Bitcoin spot ETF’lerinin kabul edilip edilmeyeceğini merakla beklerken SEC’den bu konuda yeni ve önemli bir adım geldi. Kurum, yönetimi altında 1.5 trilyon dolardan fazla varlık yöneten Franklin Templeton şirketinin ETF başvurusu için kamuoyundan yorum alma sürecini başlattı.

Uzmanlar olumlu bakıyor

ABD’li uzmanlar ise SEC’nin bu “beklenenden erken olan” hamlesinin, ocak ayında verilecek karar öncesi yorum dönemini tamamlamak istemesi olarak algılanabileceğini belirtiyorlar. Bu durumun da ETF onayları için olumlu bir gelişme olduğu ifade ediliyor.

Bilindiği üzere SEC’nin resmi başvuru yapıldıktan sonra ETF’ler konusunda son kararı vermesi için 240 günlük süresi bulunuyor. Bu zaman dilimi boyunca iki kez 45’er, bir kez 60 ve bir kez de 90 günlü ara süreçler de mevcut. Bu ara süreçlerde SEC, ret ve onay dışında erteleme kararı da verebiliyor.

Eylül ayında Bitcoin spot ETF başvurusu yapan Franklin Templeton için SEC, kasım ayında erteleme kararı vermişti.

Güncelleme de geçtiler

Bloomberg analisti olan James Seyffart da Franklin Templeton’ın SEC’ye S-1 güncellemesi geçen son şirket olduğu bilgisini verdi. Bu anlamda bilginin yeni düştüğünü belirten Seyffart, “Spot Bitcoin ETF’i için güncellenmiş bir dosya sundular. Bunu yapmayan sadece onlar kalmıştı” dedi.

Seyffart ayrıca SEC’nin 1 Ocak’a kadar Franklin Templeton hakkında bir karar vermesine gerek olmamasına karşın yorum dönemini çok erken başlatmasının da önemli olduğunu yazdı.

Toplu karar için hazırlık mı?

Van Buren Capital yöneticisi ve ortağı olan Scott Johnsson da, uzun süredir konuşulan toplu onay ihtimaline değindi ve X üzerinden attığı tweet’te şunları söyledi:

“Herkesi aynı anda onaylamak için yorum süresinin 10 Ocak’tan önce bitmesini istiyor olabilirler”

SEC’nin, yapılan başvurularda bazı şirketlere fazladan avantaj sağlamamak adına toplu onay (ya da ret) verebileceği bir süredir finans piyasalarında dile getiriliyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl