ABD bakan yardımcısından kripto için daha fazla güç çağrısı

ABD Hazine Bakanı yardımcısı Wally Adeyemo, Kongre'den kripto para alanındaki kötü aktörlerle mücadele konusunda daha fazla otorite ve güç istedi. Adeyemo, ABD dışında hizmet veren sabit coin ihraççıları için de, "ABD'nin kontrolünde olmayan ve dolar bazlı olan sabit coin şirketleri beni endişelendiriyor" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance’e açılan dava ve kesilen 4.3 milyar dolarlık ceza ABD’de büyük ses getirirken, şimdi de ülkenin Hazine Bakan Yardımcısı olan Wally Adeyemo, bu alanda politikacılardan fazla güç talep etti.

ABD Hazine Bakanlığı, Kongre üyelerine yönelik bazı tavsiyeler sıraladığı bir liste gönderirken, özellikle ABD yaptırımlarının delinmemesi ve sabit coin konularına vurgu yapıldı.

Kongre üyelerine yönelik olan ifadelerinde ellerindeki gücü sonuna kadar kullanmaları gerektiğini belirten Adeyemo şunları söyledi:

“Yaptırımlar konusunda birçok yeni araç geliştirdik. Kongre’den yeni bir yaptırım kanun bütünü bekliyoruz. Yaptırımları delenlerle iş yapan firmaları sadece ABD finans sisteminin dışına almak da yetmez. Onları ifşa etmemiz gerekir. Israrla talep ettiğimiz bir otorite gücü bu… Gücümüz olduğu sürece onu kullanmamız lazım. Bu taleplerimiz de teknoloji karşıtlığı olarak görülmemeli”

“ABD dışındaki sabit coin’ler endişelendiriyor”

ABD’nin yaklaşık 2 yıldır yoğun şekilde tartıştığı sabit coin’ler konusunda da önemli yorumlarda bulunan Adeyemo şu ifadeleri kullandı:

“ABD dışındaki sabit coin ihraççılarının dolar bazlı bir parayı bizim kurallarımızı hiçe sayarak kullanmalarına izin veremeyiz. Bizim yargı bölgemizin dışında olup da doların faydalarından yararlananlar beni gittikçe endişelendirmeye başladı. Bu alana daha fazla gözetim gerekiyor. Getirilecek yasa ile OFAC’a ABD dışındaki sabit coin işlemlerine etki etme yetkisi verilebilir”

“Binance yıllarca izin verdi”

Adeyemo Binance borsası için de çok sert ifadeler kullandı ve “Yıllarca, çocuk taizcileri, teröristler, uyuşturucu çeteleri Binance’i kullanabildi. Hamas, El Kaide ve IŞİD gibi örgütler binlerce işlem yaptı” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl