Dogecoin destekli DOGE-1 uydusu gerekli izni aldı

2024'ün hemen başında ocak ayında fırlatılması beklenen ve Dogecoin ile finanse edilen DOGE-1 uydusu ABD Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi'nden (NTIA) gerekli olan izni aldı. Uydu, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in ünlü Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Elon Musk’ın büyük destek verdiği Dogecoin için tarihi günler yeniden yaklaşıyor gibi gözüküyor. Dogecoin ile fonlanan DOGE-1 uzay görevi için fırlatılacak uydu için izin çıktı. ABD Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi de (NTIA) DOGE-1’in lisansını resmi olarak yayınladı.

Hatırlanacağı üzere Elon Musk, DOGE-1 uydusunu ilk olarak Mayıs 2021’de duyurmuş ancak daha sonra ortaya çıkan gecikmeler ve ertelemeler ile proje sekteye uğramıştı.

Ocak ayında fırlatılması hedeflenen olan uydu daha sonra buradan reklam yayınları yapmayı planlıyor.

Fiziksel Dogecoin de gidecek

Öte yandan NASA’nın bir başka projesi olan ve “Ay Görevi” olarak adlandırılan proje için de fiziksel bir Dogecoin hazırlandı. Astrobotic adlı ABD merkezli şirket bu Dogecoin’i NASA’nın roketiyle uzaya gönderecek. 23 Aralık’ta fırlatılacak roketin içinde fiziksel Dogecoin’in yanı sıra BitMEX borsası sponsorlupunda bir Bitcoin ve Bitcoin Magazine tarafından hazırlanan bir Bitcoin başlangıç bloğu replikası da olacak.

Hem DOGE-1 hem de Astrobotic’in uzay görevi, tamamiyle Dogecoin tarafından finanse edildi.

Haberlerin ortaya çıkması ise Dogecoin’de bir fiyat yükselişi getirmedi. DOGE, haberin yazıldığı dakikalarda yaklaşık 0.08 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl