Çin Dışişleri Bakanı’ndan blok zinciri teknolojisi için çağrı

Kripto paraların yasak olduğu Çin'de dışişleri bakanı olan Wang Yi, blok zinciri, yapay zeka ve diğer gelişmekte olan teknolojiler konusunda Güney Kore ve Japonya'yı birlikte çalışmaya çağırdı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son yıllarda Uzakdoğu bölgesinde atılım yapan ve cep telefonlarından otomobillere kadar büyük bir üretim hamlesinde bulunan Çin, şimdi de komşu ülkeleri iş birliğine çağırdı.

Çin medyasından gelen haberlere göre, kasım ayı sonunda Çin, Güney Kore ve Japonya dışişleri bakanları 4 yıl sonra fiziksel olarak ilk kez biraraya geldiler. Güney Kore’nin Busan şehrinde gerçekleşen görüşmenin en önemli konuları ise ülkeler arası ticaret, bilim-teknoloji, sağlık ve bölge güvenliğiydi.

Çağrı Çin’den geldi

Buluşmadan günler sonra ise Çin Dışişleri Wang’ın toplantı notları paylaşıldı. Toplantı sonunda 3 bakan en kısa sürede yeniden buluşma kararı alırken, Wang ayrıca diğer iki ülkeye blok zinciri, yapay zeka ve gelişen teknolojiler konusunda daha fazla iş birliği yapma çağrısında bulundu.

Güney Kore ve Japonya değişti

Bilindiği üzere Çin’deki kripto para yasaklarına karşın Japonya ve Güney Kore bu alandaki regülasyonlarını yenilediler ve bu teknolojiye destek olma kararı aldılar. İki ülkede de Web3 alanına hükumetler büyük destek veriyorlar.

Blok zinciri merkezi açıldı

Çin’de ise devletten bağımsız blok zinciri teknolojisi yasak olmasına karşın geçtiğimiz şubat ayında hükumet, Ulusal Blok Zinciri Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni açmıştı. Başkent Pekin’de açılan enstitü 500 binden fazla kişiye eğitim vermeyi planlıyor. Güney Kore’nin de Busan kentini bir “blok zinciri şehri”ne çevirmek istediği biliniyor.

Wang Yi (solda), Japonya (orta) ve Güney Kore (sağda) dışişleri bakanlarıyla Busan şehrinde görüştü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl