Bitcoin madencisi şirkete Ortadoğu’da büyük talep: Hisseler yüzde 50 arttı

Ağustos ayında Umman'da 300 milyon dolarlık Bitcoin madencilik çiftliği kurma konusunda devletle anlaşan Phoenix Group şirketi şimdi de Abu Dabi Borsası'nda işleme açıldı. Şirketin hisseleri ön satış fiyatından yüzde 50 yükselirken, verilen bilgide ön satışa beklenenden 33 kat talep olduğu belirtildi.

bitcoin-asic
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin madenciliğinden bulut madenciliğine ve kripto para işlemlerine kadar birçok konuda hizmet veren BAE merkezli Phoenix Group şirketi, Abu Dabi borsasında halka arz oldu.

Şirketin ön satış dönemine, beklenenden 33 kat talep olduğu bilgisi verilirken, halka arzın başlatılmasının ardından hisse değeri de yüzde 50 arttı. Hisse fiyatı 0.4 dolardan 0.6 dolara yükseldi. ABD medyasından Bloomberg’in verdiği bilgiye göre şirket ön satıştan yaklaşık 371 milyon dolar elde etti.

Onlarca kat fazla talep aldılar

Perakende müşteriler için ayrılan hisse kapasitesinden 180 kat, profesyonel yatırımcılar için ayrılan kapasiteden ise 22 kat fazla talep alındığı ifade edildi. Firmadan yapılan açıklamada şirketin ön satış sürecinden elde edilen gelirle birlikte gelecek aında yatırımlar yapmak istediği belirtildi.

“Madencilik ve yenilenebilir enerji…”

Konuyla ilgili konulan şirket kurucusu Bijan Alizade, firmanın 4 ana kolona dayandığını ve bunların; Bitcoin madenciliği, yenilenebilir enerji girişimleri, gelişmiş üretim teknikleri ve stratejik şirket alımları olduğunu kaydetti.

Umman’da 300 milyon dolarlık yatırım

Hatırlanacağı üzere Arap yarımadasının güneydoğu ucunda yer alan Umman da, ağustos ayında Bitcoin madenciliğine onay veren yasayı geçirmişti. Burada birçok şirket madencilik faaliyetleri çalışmalarına başlarken, Phoenix Group da 300 milyon dolarlık madencilik çiftliği kuracağını duyurmuştu.

Şirket kurucularından olan Alizade, eylül ayında yaptığı açıklamada Bitcoin madenciliği için kullanılan enerjinin yüzde 95’inin, yenilenebilir ve sürdürülebilir kaynaklardan elde edildiğini belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl