Dünyanın en eski Bitcoin borsası, oyun şirketine satılıyor

Dünyanın en eski Bitcoin borsası olan Bitstamp, Counter Strike ve FIFA gibi oyunların geliştiricisi olan Nexon'a satılıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz ay, dünyanın en eski Bitcoin borsası Bitstamp‘in Güney Koreli yatırımcılara 400 milyon dolara satılacağını bildirmiştik.

Bu Güney Koreli yatırımcıların kim olduğuyla ilgili net bir bilgi yoktu. Bugün ortaya çıkan söylentiler, Bitstamp’i satın alacak olan şirketin Güney Koreli bir oyun şirketi olan Nexon olduğu yönünde.

Nexon, FIFA ve Counter-Strike gibi oyunlar geliştirmekle ünlü bir oyun şirketi. 1995 yılında kurulan şirket, merkezini 2005 yılında Tokyo’ya taşımıştı ancak Güney Kore, ABD, Tayvan ve Tayland’da ofisleri bulunuyor.

Şirket, 2011 yılının Aralık ayında Tokyo Borsası’nda halka arz edilmiş ve 1.2 milyar dolarlık halka arz ile Japonya’nın o yılki en büyük ve dünyanın ikinci en büyük şirketi oldu.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında kripto para borsası Korbit’in yüzde 65’ini satın almışlardı.

Dünyanın en büyük 10. kripto para borsası

Lüksemburg merkezli Bitstamp, son 24 saatteki 444 milyon dolarlık hacmiyle dünyanın en büyük 10. kripto para borsası konumunda.

Ayrıca yedi yılını dolduran Bitstamp, dünyadaki en eski borsa. Slovenya’da Nejc Kodric tarafından kuruldu ve daha sonra İngiltere’ye, ardından Lüksemburg’a taşındı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl