Google kripto için reklam politikasını güncelledi: Neler değişti?

ABD ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, kripto para alanındaki reklam politikasını değiştirdi. Özellikle kripto fon sağlayıcısı şirketlere hitap eden bu değişiklikler, firmaların belli standartlara uyulan sertifikalara sahip olma zorunluluğu ve dünyanın birçok bölgesindeki regülasyonlarla sorun yaşamama gibi maddelere sahip.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli Google şirketi, daha çok kripto para fonlarını hedef alacak şekilde bu alandaki reklam yayımlama politikasında güncellemeye gitti. Değişiklikler 29 Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek.

Yatırımcı korunması en önemli sebep

Google’ın bu değişikliklere gitmesindeki en büyük sebebin, yatırımcı korumasını sağlamak olduğu belirtilirken, kripto alanındaki risklerin bu sayede minimize edilmesi hedefleniyor.

Kripto para fonlarıyla ilgili reklam vermek isteyen hesaplar Google tarafından da daha önce onay almış olmak zorundalar. Yapılan açıklamaya göre, kripto fon sağlayıcısı olan şirketler ve reklamverenler Google’ın bu konudaki tüm standartlarına ve genel regülasyonlara sorunsuz uymak zorunda…

Bunlarla birlikte Google’ın bir onay süreci de olacak. Bu sürecin sonunda reklamveren hesabı bir doğrulama “tik”i de alacak. Bu “tik” reklamverenin Google’ın standartlarına uyduğunun da kanıtı olacak.

Regülasyon uyarısı

Bu değişiklikler sadece ABD ile sınırlı olsa da Google, şirketlere bir uyarı geçti ve reklamverenlerin yerel regülasyon kurallarıyla da uyumlu olmasının tercih edileceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Google, blok zinciri tabanlı oyunlar ve NFT’lerle ilgili politikasını da kısa süre önce güncellemişti.

Özellikle ABD’de çok konuşulan kripto para regülasyonlarının, 2024’teki başkanlık seçimlerinden sonra rayına oturması ve kanunlaştırılması bekleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl