Kripto fonlarına 43 milyon dolar giriş: “Short Bitcoin”e büyük yatırım

Kripto para fonları geçtiğimiz hafta 11. kez üst üste net yatırımlarını pozitifte kapattı. Bitcoin fonları 19.8 milyon dolar ile en çok yatırım alan varlık sınıfı olurken, "short Bitcoin" fonlarına yapılan yatırımların da ciddi şekilde artması dikkat çekti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinShares şirketi dijital varlık yatırım ürünleri için hazırladığı yeni raporunu yayımladı. Kripto ürünleri geçtiğimiz hafta 11. kez üst üste yatırımları artıda kapatırken, “short Bitcoin” fonlarındaki artış da dikkat çekti. Bu fonlara 8.6 milyon dolar yatırım oldu. Uzmanlar buradaki artışın, fiyat yükselişlerinin ardından kâr alma adımlarının bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

Ethereum’da işler düzeliyor

Bitcoin fonları 19.8 milyon dolar yatırım alırken, Ethereum fonları için ise bu rakam 9.7 milyon dolardı. 7 hafta önce, yılbaşından bu yana 125 milyon dolar ekside olan Ether fonları, bugün itibarıyla ise 19 milyon dolar artıya geçmiş durumda…

Solana yine artıda, AVAX ön planda

Solana haftayı yine artıda kapattı ve 3.1 milyon dolarlık net yatırım aldı. Litecoin 700 bin dolar, XRP fonları ise 800 bin dolarlık net yatırımlar aldılar. Cardano’dan ise 300 bin dolar çıktı. AVAX fonalrına ise 2 milyon dolara varan önemli girişler oldu.

Almanya yatırımları zirvede

Bölgesel bazda Almanya merkezli fonlara olan ilgi gözlerden kaçmadı. Bu ülkedeki fonlara net 29.3 milyon dolar girdi. İsviçre merkezli fonlara 14.3 milyon dolar, ABD merkezlilere ise 14.2 milyon dolar giriş oldu.

Blok zinciri odaklı olan hisse senetlerine de 126 milyon dolar girdi. Bu rakam, bu tarz hisse senetleri için, sene başından bu yana görülen en yüksek seviye oldu.

Yönetim altındaki toplam kripto fon değeri 52 milyar dolar olurken, bunun 35 milyar doları ise Grayscale şirketine ait…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl