borsa ne olur

ABD Merkez Bankası (Fed) merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve faizleri sabit tutmayı sürdürdü. Ancak faizlerin sabit kalmasından çok Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları geceye damga vurdu. Jerome Powell yaptığı açıklamalar ile yatırımcıları sevindirdi.

Faiz indirimleri yakın

Bir yanda resesyon endişeleri bir yanda faiz indirimi beklentisi varken Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar faiz kararından daha önemli hale gelmişti. Powell açıklamasında şahin beklentisi olanları yanılttı. Fed Başkanı basın toplantısında bundan sonra faiz indirimlerinin de toplatıların konusu olabileceğini söyledi. Bu haber piyasa tarafından olumlu karşılandı.

Borsa güne nasıl başlar, yön neresi?

Fed Başkanının yaptığı açıklamaların ardından tüm dünyada gözler sermaye piyasalarına çevrilmiş durumda. Powell’ın açıklamalarının ardından kripto para piyasasında yükseliş gözlemlenmişti. Bu sabah merakla Bist 100 endeksinin seans açılışı bekleniyor.

Uzun zamandır kötü bir performans sergileyen Borsa İstanbul 100 endeksi için olumlu bir beklenti ortaya çıkmış olsa da temkinli olanlar da var. 3 gündür yatırımcısına zarar ettiren Borsa İstanbul’un bugün güne pozitif başlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan bir raporun ardından Bist 100 endeksinde sınai tarafı sert düşüş yaşarken bankacılık endeksi beklenmedik bir yükselişe imza atmıştı. Şimdi bu yükselişe diğer sektörlerin ve yan tahtaların da eşlik etmesi bekleniyor.

Yabancı haber kaynaklarında hisse senedi piyasasının artık meşru bir boğa piyasasına girdiği yorumları yer aldı. Dow Jones neredeyse 500 puan yükselerek 37.000’i aştı ve şimdiye kadarki en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl