BlackRock yöneticisi: Fed kararı yatırımcılar için yeşil ışık

Spot Bitcoin ETF başvurusu yaparak kripto dünyasında da adım atan dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan BlackRock'ta yönetici Jeffrey Rosenberg, Fed'in faizleri sabit bırakma kararının yatırımcılar için bir yeşil ışık olduğunu belirtti. Rosenberg, "Fed gördüklerinden memnun. Artık geçişi ve değişimi onaylıyorlar" dedi.

blackrock
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock’ta “sistematik çoklu strateji fonu” portföy yöneticisi olan Jeffrey Rosenberg, Fed’in son kararını ve Jerome Powell’ın açıklamalarını değerlendirdi.

“Olumlu bir hava söz konusu…”

ABD medyasından Bloomberg’in bir podcast yayınına katılan Rosenberg, faizlerin sabit bırakılma kararının yatırımcılar için yeşil ışık olduğunu savundu:

“Fed’in kararı aslında gidişatın ve değişimin onayı oldu. Yatırımcılar için yeşil ışık olduğunu düşünüyorum. Arada sorunlar yok mu? Var ama kimse bunlara bakmıyor şu anda, herkes onaya bakıyor. Şu anda olumlu bir hava söz konusu ve bir süre daha bu devam edecek gibi gözüküyor. Verilen mesajların çok net olduğunu düşünüyorum. Gidişatın önüne geçecek bir şeyler yapacaklarını sanmam”

“2024’te nakit tutan cezalandırılmış olur”

2022’de yatırımcıların nakitte kalmaktan mutlu olduğunu ancak bu durumun artık değişmeye başladığını söyleyen BlackRock yöneticisi, “Bu durum artık değişiyor. Likidite, para piyasası fonlarından daha riskli varlıklara kaymaya başlıyor. 2024’te siz nakit tutarsanız cezalandırılmış olursunuz” dedi.

Rosenberg ayrıca sorulan, “İlk faiz indirimi hangi ay gelir?” sorusuna da, “Bence yaz aylarında gelecektir. Bir ay seçmek zorundaysam haziran diyebilirim” cevabını verdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl