İki yöneticisi tutuklanan SafeMoon iflas başvurusunda bulundu

Özellikle 2021 boğa sezonunun zirve yaptığı dönemde çok konuşulan token'lardan olan SafeMoon'da şirket yöneticilerinin tutuklanması ve SEC'nin açtığı davanın ardından şimdi iflas başvurusunda bulunuldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Merkeziyetsiz finans protokolü SafeMoon, iflas başvurusunda bulundu. Utah Bölge Mahkemesi’ne yapılan başvuru, yeniden yapılandırma uzmanı Kenneth Ehrler tarafından da kabul edildi.

Dosyada SafeMoon’un 10 ilâ 50 milyon dolar arasında varlıklarının, bunun yanı sıra 100 bin dolar ilâ 500 bin dolar arasında da yükümlülüklerinin bulunduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), SafeMoon ve yöneticilerini dolandırıcılık organizasyonu yönetmek ve kayıtsız token satmakla suçlamış ve şirkete dava açmıştı. Kurum, şirketin 3 yöneticisi olan Kyle Nagy, John Karony ve Thomas Smith’in yatırımcı fonlarını kişisel harcamaları için kullandığını ifade etmişti. Karony ve Smith tutuklanırken, Nagy ise serbest bırakılmıştı.

Dava savcıları, SafeMoon yöneticilerinin yatırımcılara, likiditenin yöneticilere kapalı olduğu konusunda yalan söylediklerini iddia etmişlerdi. Savcılar, “SafeMoon’un piyasa değeri 8 milyar dolardan fazla büyürken, davalılar milyonlarca doları kendi kişisel harcamaları için kullandılar” demişlerdi.

İflas haberinin resmen duyurulmasının ardından ise SafeMoon’un token’ındaki düşüş %50’yi de aştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl