kava coin nedir

Kava platformu ve KAVA Coin nedir? 2021’deki boğa koşusunun önemli parçalarından birisi olan KAVA Coin birçok yatırımcı tarafından merak ediliyor. Peki bilmeniz gerekenler nelerdir?

Kava nedir?

Kava, bankalara ya da diğer finansal kurumlara ihtiyaç duymadan insanların para ödünç alıp verebilmesini sağlayan, Cosmos ve Ethereum teknolojilerinin en iyi özelliklerini bir araya getiren yenilikçi bir blok zinciri platformudur.

Bu platform, farklı türdeki dijital paraları kullanarak, kullanıcıların varlıklarını güvenli bir şekilde kilitleyerek karşılığında kredi alabilmelerine olanak tanır. Kava, geleneksel finans sisteminin dışında bir alternatif sunarak, finansal işlemleri daha erişilebilir ve esnek hale getirmeyi amaçlayan DeFi (merkeziyetsiz finans) projeleri arasında yer almaktadır.

Diğer yandan, Kava’nın altyapısı, Ethereum’daki gibi değil, daha çok Cosmos’un sunduğu Tendermint Core teknolojisi üzerine kuruludur. Bu teknoloji, Kava’ya ek işlevler sağlar ve platformu daha da güçlendirir. Kava kullanıcıları, platformda özel akıllı sözleşmeler aracılığıyla kripto paralarını kilitleyebilir ve bu sayede USDX adı verilen Kava’nın kendi dijital para biriminde kredi alabilirler.

KAVA Coin nedir

KAVA, Kava platformunun native kripto para birimidir. Kullanıcılar, kripto para birimlerini USDX üretmek için teminat olarak kullanırken, KAVA’nın ana işlevi, platformdaki teminatla üretilen USDX miktarına ve kullanılan teminat türüne bağlı olarak kullanıcılara haftalık ödüller olarak dağıtılmasıdır.

Örneğin, teminat olarak BNB kullanan madenciler, platformun haftalık olarak yayınladığı 74,000 KAVA’nın bir payını alır.

KAVA Coin ne işe yarar?

KAVA, KAVA platformunun güvenliğini, yönetişimini ve platformdaki diğer önemli işlevlerini sağlayan bir utulity token’dır.

KAVA’nın üç ana kullanım alanı vardır: Güvenlik, yönetişim ve teşvikler. Güvenlik için, KAVA, en üstteki 100 düğümün blokları doğrulaması ve ağın işlem ücretlerinin bir bölümünü kazanması için ağırlıklı bağlı bir payda kullanılır.

Yönetişimde, KAVA, Kava Ağı’nın kritik parametrelerinin önerilmesi ve oylanması için kullanılır. Teşvikler açısından, KAVA emisyonlarının bir kısmı, ağın ölçeklenmesi için teşvikler olarak dağıtılır ve bu teşvikler her iki zincirdeki en iyi 100 projeye doğrudan gider.

KAVA projesi nedir?

Kava’nın projesi, kripto para sahiplerinin varlıklarını kullanarak kolayca kredi alabilmelerini sağlayan bir tür dijital bankacılık sistemi kurmaktır.

Kava platformu, kullanıcıların kripto paralarını güvence altına alarak karşılığında dolar sabitli dijital para birimi USDX alabilecekleri, tamamen dijital bir kredi sistemine sahiptir. Bu süreç, bankalara veya finans kuruluşlarına ihtiyaç duymadan gerçekleşir, işlemler otomatik ve blok zinciri teknolojisi üzerinden sağlanır.

Kava, bu benzersiz hizmeti sunabilmek için Cosmos’un interoperabilite yetenekleri ve Ethereum’un geniş geliştirici ekosisteminden güç alır. Bu iki teknoloji birleşimi, Kava’yı hem hızlı hem de güvenilir işlemler sunan, ayrıca Bitcoin’den Ethereum’a, Ripple’a kadar çeşitli popüler kripto varlıklarını destekleyen esnek bir platform haline getirir.

Projede asıl hedef, kripto para birimlerinin potansiyelinden faydalanmak isteyen daha geniş bir kitleye erişim sağlamak, finansal işlemleri daha basit, hızlı ve güvenli bir hale getirerek finansal işlemleri daha erişilebilir hale getirmektir. Bu yaklaşım, özellikle bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan veya bu hizmetlere erişimi kısıtlı olan bireyler için önemli fırsatlar sunar.

KAVA Coin en yüksek kaçı gördü?

KAVA Coin, 9 Eylül 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak $9.19 seviyesini gördü.

KAVA Coin en düşük kaçı gördü?

KAVA Coin’in tüm zamanların en düşük değeri, 13 Mart 2020 tarihinde kaydedilmiş ve bu değer $0.30 olarak belirlenmiştir.

KAVA arzı ne kadar?

  • Dolaşımdaki Arz: KAVA Coin’in dolaşımdaki arzı 1,082,861,778 KAVA olarak belirtilmiştir.
  • Toplam Arz: KAVA Coin’in toplam arzı da 1,082,861,778 KAVA’dır.
  • Maksimum Arz: KAVA Coin için belirlenmiş bir maksimum arz sınırı yoktur, yani maksimum arz ∞ (sonsuz) olarak belirlenmiştir.
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl