Kripto araştırmacısı Van Straten: BlackRock 1 milyon Bitcoin alabilir

Kripto ve finans dünyası SEC'nin ocak ayında, Bitcoin spot ETF taleplerini onaylayıp onaylamayacağını merakla beklerken, kripto araştırma şirketi CryptoSlate yöneticisi James Van Straten'den önemli bir analiz geldi. Van Straten, BlackRock'ın Bitcoin fonu için 1 milyon adet BTC alabileceğini belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin 42 bin dolar seviyesinde işlem görmeye devam ederken, Fed’in faiz indirimlerini işaret etmesi kripto paralar ve hisse senetlerinde yükseliş getirdi. Bu yükselişlerin devam edip etmeyeceği konusunda SEC’nin vereceği spot Bitcoin ETF kararları da büyük önem taşıyor.

“Diğer şirketler de gelecek”

Konuyla ilgili yorum yapan kripto araştırma şirketi CryptoSlate yöneticisi James Van Straten ise X hesabından ilgi çekecek bir değerlendirmede bulundu:

“Borsalarda 1.8-2 milyon civarında Bitcoin bulunuyor. Tahminim BlackRock’ın ETF için 1 milyon adet BTC alacağı yönünde… 12 adet daha ETF başvurusu yapan şirket var. Ayrıca Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun Bitcoin’i piyasa değerinden gösterme kararından sonra, bu konuda olumlu bakan şirketler de gelecek”

“ESG döngüsü olabilir”

Önümüzdeki muhtemel boğa sezonunun “ESG” yani “çevresel, sosyal ve yönetişimsel” sorumluluklar alanında ilerleyeceğini düşündüğünü belirten Van Straten şunları söyledi:

“Bitcoin bu döngüde tamamen ESG odaklı konuşulacak. Bir ESG varlığı olarak adlandırılmak istenecek. Ülkelerin devlet seviyesinde yenilenebilir enerjiyle madencilik yaptığını göreceğiz. Ayrıca Bitcoin’i de hazine varlığı olarak alabilirler”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl