Kripto endüstrisi, ABD seçimlerini etkilemek için harekete geçti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’de kripto endüstrisinin önde gelen oyuncuları, 2024 yılının kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerini etkilemek için harekete geçti. Bu doğrultuda üç süper PAC (siyasi eylem komitesi) oluşturuldu. Bugün yapılan açıklamada üç komitenin 2024 seçimlerini etkilemeye yönelik yeni ve büyük bir hamlenin parçası olarak 78 milyon dolar topladıkları duyuruldu.

İlk harcamalar, televizyon reklamlarıyla başladı

Kampanya girişim sermayesi devi Andreessen Horowitz, kripto para borsası Coinbase ile Cameron ve Tyler Winklevoss’ın desteğini aldı. Endüstrinin ağır topları, regülatörlerin baskısıyla karşı karşıya olunan bir dönemde kripto yanlısı politikaları savunacak adayları desteklemeyi hedefliyor. Gruba bağlı süper PAC’lerden biri olan Fairshake, meclis adaylarının televizyon reklamları için şimdiden 1.2 milyon doların üzerinde harcama yaptı. Diğer iki süper PAC, Protoct Progress ve Defend American Jobs ise henüz herhangi bir harcama açıklamadı.

“Kripto endüstrisi, seçimler için çok ciddi bir kararlılık gösteriyor”

Coinbase’in ABD politikalarından sorumlu üst düzey yöneticisi Kara Calvert, “Oluşturulan PAC’ler, kripto endüstrisinin 2024 seçimlerine müdahil olma konusunda çok ciddi bir kararlık gösterdiğini ortaya koymaktadır.” dedi. Andreessen Horowitz’in kripto fonunu yöneten Chris Dixon ise büyük bankaların ve büyük teknolojilerinin lobicilik faaliyetlerine karşı koymanın tek yolunun kripto ve blok zincirinin de önemli bir güç olabileceğini göstermek olduğunu ifade etti.

Grubun bugün yayımladığı ilk bağışçı listesinde Circle, Kraken, Paradigm, Ripple’ın yanı sıra Coinbase CEO’su Brian Armstrong ve risk sermayedarları Ron Conway ile Fred Wilson bulunuyor.

“Kripto yanlısı adayları desteklemeye öncülük ediyoruz”

Son olarak Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise “Ripple ekibi, diğer endüstri liderleriyle birlikte 2024 ABD seçim döngüsünde inovasyon ve kripto yanlısı adayları desteklemek için öncülük ediyor. ABD, küresel sahnede arka planda kalmaya devam etmeyi göze alamaz. Özellikle SEC olmak üzere regülatif aşırılık, ABD’yi yanlış yöne sürüklüyor ve diğer ülkeler ABD’nin eksikliğini tam olarak fırsata dönüştürüyor. İnovasyonu destekleyecek ve bilinçli düzenlemelere öncülük edecek liderler yetiştirmemiz gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

ABD seçimlerinde PAC terimi, siyasi kampanyalara fon sağlamak ve adayları desteklemek amacıyla kurulan örgütleri ifade ediyor. PAC’ler ABD seçim sürecinde önemli bir rol oynuyor ve siyasi kampanya finansmanı üzerinde büyük bir etki güçleri bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl