Bitcoin’i bir talep ve arz şoku bekliyor: Michael Saylor yorumladı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bilançosunda 170 binden fazla BTC bulunan MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, ocak ayında onaylanması beklenen Bitcoin ETF başvuruları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bloomberg TV’ye konuşan Saylor, piyasanın Bitcoin ETF’lerinin önemini yeterince anlamadığını savundu. Saylor, “Bu, Wall Street’te son 30 yılın en büyük gelişmesi olabilir.” dedi.

Saylor, sözlerinin devamında, “Bu kadar önemli olan son şey, S&P endeksinin yaratılamsı ve 500 S&P şirketinin tamamına aynı anda tek bir işlemle yatırım yapmaya imkan veren S&P 500 ETF’leriydi.” ifadelerini kullandı.

“ETF’ler talep şoku yaratacak, onu arz şoku takip edecek”

Ana akım yatırımcıların bugüne kadar Bitcoin’e yatırım yapmaları için “yüksek bant genişliğine” sahip yasal açıdan uyumlu bir kanal olmadığını belirten Saylor’a göre, bu yeni yatırım aracı, Bitcoin için bir talep şoku yaratacak. Saylor, “Dolayısıyla ocak ayında spot ETF’lerin onaylanmasının kesinlikle talep şokunu tetikleyecek önemli bir katalizör olacağını ve bunu nisan ayındaki halving ile birlikte bir arz şokunun takip edeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak Saylor, ETF’lerin MicroStrategy hisseleri için bir tehdit olmadığını ileri sürdü. MicroStrategy yönetim kurulu başkanı, “ETF’ler, kaldıraçsızdır ve ücret talep ederler. Biz, yatırımcılara kaldıraç olanağı sağlarken ücret talep etmiyoruz. Bitcoin’de long yatırımcısı olan kişiler için yüksek performanslı bir araç sunuyoruz.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl