Mt. Gox ödemeleri başladı mı: Üst üste mesajlar var

Bir dönem Bitcoin işlemlerinin %70'ten fazlasının gerçekleştiği ve daha sonra 850 bin kadar BTC'nin çalınmasıyla iflas eden Mt. Gox borsasının, mağdur kullanıcılarına ödemeleri yapmaya başladığına dair bilgiler geliyor. Ödemelerin PayPal vasıtasıyla bazı kullanıcılara ulaştığı belirtiliyor.

mtgox
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2010 yılında kurulan ve 2014’te kripto para tarihinin en büyük olaylarından biriyle 850 bin Bitcoin’i çaldırarak iflas eden Mt. Gox’ta ödemelerin başladığı iddia ediliyor.

İflastan sonra 200 bin kadar Bitcoin bulunmuş ve bunların mağdur kullanıcıların zararlarının bir bölümünü karşılaması için kullanılmasına karar verilmişti. İşte bu hazırlanan plan doğrultusunda senelerdir bekleyen ödemelerin başladığına yönelik bilgiler gelmeye başladı.

Duyurudan bir ay sonra başladı

2020 yılında son halini alan plandaki ödemeler, borsanın sonradan kurulan iflas mütevelli heyeti tarafından sürekli olarak erteleniyordu. Yönetim son olarak geçtiğimiz ay, alacaklılara nakit ödemelerine başlayabileceğini duyurmuştu.

Ekran görüntüleri de geliyor

Sosyal paylaşım platformu Reddit’e yazan bazı kullanıcılar ise ödemeleri almaya başladıklarını söylediler. Bazı ödemelerin PayPal vasıtasıyla yapıldığı belirtilirken bir kullanıcı, “Ödeme aldım” dedi ve ekran görüntüsü paylaştı. Bir başka kullanıcı ise gelen e-mail’i oltalama tuzağı sandığını ancak ödemenin gerçek olduğunu gördüğünü belirtti:

“PayPal ile ilk ödememi aldım. Bunun bir oltalama tuzağı olduğundan emindim ama değilmiş. Gerçek para geldi. Japon yeni olarak paramı aldım”

Telegram gruplarında da benzer mesajlar paylaşılırken, borsanın iflas yönetiminden ise henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Hatırlanacağı gibi yönetim, yıllardır ödemeler için son tarihi düzenli olarak ertelemiş ve eylül ayında da, 31 Ekim 2023 olan son günü, 31 Ekim 2024’e uzatmıştı.

Daha önce hazırlanan plan doğrultusunda, bazı kullanıcılar ödemeleri nakit ve hemen almak isterken bazıları ise ileri bir tarihte BTC olarak almayı tercih etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Murat Demir Yanıtla

    Mt.Gox adreslerinden herhangi bir btc çıkışı olduğunu tespit ettiniz mi? Benim aldığım bilgiye göre böyle bir hareket yok…!