Bitcoin için “1 milyon dolar” diyen CEO, 2029’u işaret etti

Bitcoin 2024 yılına yükselişlerle girerken, dijital varlıklar ve blok zinciri teknolojisi alanında faaliyet gösteren bir endüstri kuruluşu olan ABD merkezli Dijital Ticaret Odası'nın CEO'sundan 1 milyon dolarlık fiyat tahmini geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin spot ETF’lerinin kabul edilip edilmeyeceği ve alınan kararın fiyatlara nasıl etki edeceği merak konusu olmaya devam ederken, iddialı uzun vade tahminleri de gelmeye başladı.

ABD’li bir kurum olan ve kripto paralar ile blok zinciri konusunda yenilikleri desteklemek ve regülasyon kurumlarıyla iş birliği yapma amacını güden bir oluşum olan Dijital Ticaret Odası’nın (Chamber of Digital Commerce) CEO’su Perianne Boring, 1 milyon dolarlık tahminde bulundu.

“Şu an 100 bin ila 210 bin dolar arasında olmalı”

ABD medyasından CNBC’de katıldığı programda konuşan ve Bitcoin’in şu andaki piyasa fiyatının 100 bin ilâ 210 bin dolar arasında olması gerektiğini belirten Boring şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’in şu anda olması gereken piyasa fiyatını bulmak için birçok model kullanıyoruz. Evet, şu anda fiyatın ne olduğunu hepimiz biliyoruz ancak gerçek değer ne olmalı, onu bulmalıyız. Ve şu anda rakam 100 bin ilâ 210 bin dolar arasında olmalı…”

“%90 benimsenme olduğunda fiyat 1 milyon dolara gider”

Uzun dönemli Bitcoin benimsenmesini de ölçtüklerini belirten kurum CEO’su, 2029 yılı için de 1 milyon dolarlık fiyat tahmini yaptı:

“2029 için %90’lık bir benimsenme oranı yolunda ilerliyoruz. Bu orana ulaştığımızda Bitcoin fiyatı 1 milyon dolara kadar ulaşabilir. Unutmayın Bitcoin’in arzı sınırlı ve bu durum teknolojisi için de en baş özelliklerden biri…”

Boring’in bu tahminine ulaşması için Bitcoin’in şu anki fiyatından yaklaşık %2200’lük bir yükseliş göstermesi gerekiyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl