GUBRF hissesinde düşüş bitti mi? Kötü seride 9. gün…

gubrf hisse

2023 yılının son seans haftası Gübre Fabrikaları (GUBRF) hissesinde yaşananları izleyerek geçiyor. SPK’nın bedelsiz sermaye artırımını reddetmesiyle hissede başlayan düşüş günlerdir sürüyor. “Gübre Fabrikaları olayı” olarak tarihe geçecek bir süreç yaşanırken yatırımcılar düşüşün nerede sona ereceğini merak ediyor.

Yıl bitiyor, Gübre Fabrikaları’nda düşüş bitmiyor!

Yarın 2023 yılının son seans günü. Aralık ayı Borsa İstanbul için hiç de hoş olmayan bir şekilde geçerken Gübre Fabrikaları olayı kötü gidişatı tırmandırdı. GUBRF hissesi günlerdir yatırımcısına satış imkanı vermeden düşüyor.

18 Aralık Pazartesi günü başlayan düşüşte bugün 9. gün yaşanıyor. Borsada eşine az rastlanır bir durumla karşı karşıya kalan yatırımcılar ise yılın son gününde hissedeki düşüşün sona erip ermeyeceğini merak ediyor.

Yarın da tabanla kapatırsa…

Eğer yarın da GUBRF hissesi günü tabanla kapatırsa bu yıl halka arzlarda gördüğümüz unutulmaz tavan serilerinin tersini yaşatmış olacak.

350 liranın üzerine başlayan düşüşteki 9. günde hisse bugün 139,90 TL’ye kadar geriledi.

Muadillerine göre hala çok pahalı

Bloomberg News kıdemli editörü Taylan Bilgiç bugün X hesabında GUBRF hissesi ile alakalı bir gösterge paylaştı.

Yapılan paylaşım GUBRF ile gelişmekte olan ülke borsalarındaki diğer muadil şirketleri kıyaslıyordu.

Bu tabloda şirketlerin FK oranları arasındaki uçurum dikkat çekti. Gübre Fabrikaları’nda 9 gündür süren düşüşe rağmen FK ancak 102’ye indi. Gelişmekte olan ülke borsalarında işlem gören diğer şirketlerin GUBRF’ye en yakın olanının FK oranı ise 15,72.

Bu durum hem hisse seçiminde analizin ne kadar önemli olduğunu gösterdi hem de düşüşün uzun bir süre daha devam edebileceğini ortaya koydu.

Fon yöneticisi Acun’dan meslektaşlarına eleştiri

Taylan Bilgiç’in yukarıdaki gönderisini alıntılayan Marmara Capital Fon Yöneticisi Haydar Acun aracı kurumları ve meslektaşlarını eleştirdi. Acun, geçmişte riskli de olsa bugüne göre daha fazla “SAT” önerisinde bulunduklarını söyledi.

Paylaşımının devamında borsada irrasyonel fiyatlamaların normalleştiğine değinen Acun “Aracı kurumların bir şirketin hissesisinin fiyatında yüksek anormallik farkettiğinde müşterileri için “SAT” raporları çıkarması geçmişe göre çok daha önemli ve gerekli bir konu haline geldi.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Esat Bülbül Yanıtla

    İnsanlar kamu şirketi diye güvenip hisseye giriyor. Hisseleri mum gibi erirken Gübretaş sadece seyrediyor. Gübretaş’ın her gün taban yapmasının faturası yatırımcıya kesilmesilemez çünkü gereksiz düşmeden sadece Şirket sorumludur. Suçlu varsa bunu da şirket ortaya çıkarmak durumundadır. İnsanlar an itibariyle paralarının yüzde seksenini kaybetti. Bunun bir bedeli olmalı. Yatırımcı idari mahkemede dava açabilir.