Binance, 148 yıllık bankacılık devini ‘yendi’

Binance, Almanya'nın en büyük ve Avrupa'nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank'ın karını geçti. Yani, bundan 8 ay önce var olmayan bir kripto para borsası, 148 yıl önce kurulan lider bir bankayı geride bıraktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Almanya’nın en büyük bankası ve Avrupa’nın önde gelen finans kurumlarından biri olan Deutsche Bank, 2018’in ilk çeyreğinde 146 milyon dolar kar elde etti. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ise 200 milyon dolar kar elde etti.

Binance ve Deutsche Bank

Binance, Almanya’nın en büyük ve Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank’ın karını geçti. Yani, bundan 8 ay önce var olmayan bir kripto para borsası, 148 yıl önce kurulan lider bir bankayı geride bıraktı. 200 çalışanı olan bir girişim, 100 bin çalışanı olan bir bankacılık devini yendi.

Kripto para dünyasında “CZ” olarak bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, 3 Mart’ta şöyle yazmıştı:

“Binance, dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Başlangıçtan itibaren ilk 3 ayda 7.5 milyon ABD Doları’nın üzerinde kar elde etti. İkinci çeyrekte bu kar 200 milyon ABD Doları’na ulaştı. Üçüncü çeyrek hala devam ediyor ve daha fazla büyüme bekleniyor. Bir şube açmak için Binance’i çekebileceh herhangi bir ülke, iyi bir vergi geliri kazanacaktır.”

Malta için Binance’in Tayvan’dan Avrupa ülkesine taşınması, Deutsche Bank‘ın merkezini ve faaliyetlerini Almanya’dan Malta’ya kalıcı olarak değiştirmekten daha büyük bir hamleydi. Binance’in üstel büyüme oranı ve kripto para piyasasının hızlı hareketi göz önüne alındığında, Malta hükümetinin kripto para sektörünü kucaklamadaki motivasyonu oldukça belirgin.

Deutsche Bank’ın yeni CEO’su olarak atanan Christian Sewing, bankanın hala baskın olduğu birkaç alanda istikrar sağlamaya odaklanacağını belirtti. Banka, 800 milyon dolarlık yeniden yapılandırma planı ve büyük bir işçi çıkarımıyla 2018’in sonuna kadar kar elde etmeyi hedefliyor.

Kripto para sektörünün geleceği

Kripto para piyasasının değerlemesi, şu anda HSBC ve JPMorgan’ın toplam piyasa değerinden daha az olan 400 milyar dolar civarında seyrediyor. Bununla birlikte kripto para piyasası hala erken aşamada.

Yaklaşık 200 çalışanlı girişimlerin milyarlarca dolarlık değerlere ulaşması ve Deutsche Bank gibi büyük bankaların karlılıklarını aşması, kripto para piyasasının sağlıklı ve uzun vadeli bir gelişim sürecinde olduğunu gösteriyor.

→ BITFINEX, 4 YENİ DİJİTAL PARA EKLEDİ, HEPSİ UÇUŞA GEÇTİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl