Binance 10 kripto parayı tehlikeli bölgeye attı: “Liste dışı tehlikesi var”

Binance borsası, "İzleme ve Takip" kategorisindeki kripto para sayısını artırdığını ve bu alana 10 coin eklediğini duyurdu. Coin'ler arasında Monero ve Zcash gibi hem gizlilik odaklı hem de kripto para tarihinin erken ve önemli seviyede bulunan varlıkları da yer alıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz günlerde OKX borsasının bazı gizlilik odaklı coin’leri delist etme kararının ardından, Binance’ten de benzer bir adım gelecekmiş gibi gözüküyor.

Binance borsasından bu sabah yapılan açıklamaya göre platform 10 adet coin’i “İzleme ve Takip” kategorisine ekledi. İçinde Monero (XMR) ve Zcash (ZEC) gibi bilinen gizlilik odaklı kripto paraların da olduğu varlıklar şu şekilde:

“Aragon (ANT), Firo (FIRO), Keep3rV1 (KP3R), Mdex (MDX), MobileCoin (MOB), Reef (REEF), Vai (VAI), Monero (XMR), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN)”

“Her an delist edilebilir”

Yapılan açıklamada ayrıca bu kategoride yer alan coin’lerin borsanın kriterlerine uymama tehlikesinin bulunduğu ve bu nedenle bir süre içerisinde liste dışı kalabilecekleri de ifade edildi.

“İzleme ve Takip” kategorisi dışında “Tohum yatırım” (Seed Tag) kategorisinden de iki coin çıkartılacak. Bu iki token’ın da GMX ve SushiSwap olduğu belirtildi. “Tohum yatırım” kategorisindeki token’lar genelde, yenilikçi ve yüksek volatiliteye sahip varlıklar olarak biliniyor.

Regülatörler karşı…

Borsanın hamlesinin altında ise regülasyonlarla uyumluluk süreci yatıyor olabilir. Bilindiği üzere ABD ve AB gibi yargı bölgelerinde gizlilik coin’lerine sıcak bakılmıyor. Takibi neredeyse imkansız olan ve aslında bu nedenle yaratılan bu tarz coin’ler büyük borsaların regülatörlerle görüşmeleri sonrasında genelde delist ediliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. batuhan Yanıtla

    Firo ekibi , eylül ayından beri süreci olumlu yönde ilerletiyor. Makaleye eklenebilir diye düşünüyorum ;
    Firo’nun kurucu ortağı Reuben Yap, “MiCA’dan gelen düzenleyici baskılar, ABD’li düzenleyicilerin son girişimleri ve Binance’in ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşmaya uyum da dahil olmak üzere artan düzenleyici baskılar nedeniyle diğer gizlilik koinleriyle birlikte FIRO’ya izleme etiketi yerleştirildi” dedi.
    Reuben Yap, “Ancak Eylül 2023’ten bu yana bu konuyla ilgili Binance ile aktif görüşmelerde bulunuyoruz ve şu ana kadar Exchange Adreslerini uygulama teklifimiz olumlu karşılandı” diye ekledi. “Binance ile olan aktif diyaloğu ve karşılıklı yarar sağlayan bir çözüm bulmak için birlikte çalışmaya açık olmalarını memnuniyetle karşılıyoruz ve Exchange Adreslerinin, kullanıcı gizliliğinden ödün vermeden değişim uyumluluğu gereksinimlerini dengelediğine inanıyoruz.”

    18 Ocakta Lelantus Spark ile birlikte borsaların istediği EXCHANGE ADRESSLERİNİ” aktif hale getirecekler.