Grayscale, Bitcoin ETF’i için Goldman Sachs ve JPMorgan ile görüşüyor

GBTC hisselerini ETF'e çevirmek isteyen ve bu anlamda yaz aylarında büyük bir zafer elde eden Grayscale şirketi, fonda yetkili katılımcı olma konusunda iki büyük yatırım bankası, JPMorgan ve Goldman Sachs ile görüşüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz günlerde SEC’ye yeni bir ETF güncellemesinde bulunan ve uzmanlar tarafından buradaki belirsizlikler nedeniyle eleştirilen Grayscale için yeni bir iddia ortaya atıldı.

ABD medyasından Bloomberg’in haberine göre Grayscale, ETF için yetkili katılımcı olmaları konusunda iki büyük banka, Goldman Sachs ve JPMorgan ile görüşüyor. Şirket, SEC’ye yaptığı son S-3 dosyası güncellemesinde “yetkili katılımcı” alanını boş bırakmıştı. Uzmanlar ise, bu alanların bir güncellemede boş bırakılmasının, güncellemeyi önemsiz hale getirdiği eleştirisinde bulunmuşlardı.

BlackRock da görüşüyor

ABD medyasında dün çıkan haberlerde ayrıca Goldman Sachs’ın BlackRock ile de yetkili katılımcı olma konusunda görüşmeler yaptığı belirtilmişti. JPMorgan, Jane Street ve Cantor Fitzgerald gibi kurumların da diğer ETF ürünü çıkaracak olan şirketlerle anlaşma sağladıkları biliniyor.

Birden çok yetkili katılımcı olabilir

Peki yetkili katılımcı rolünü üstlenen şirketler, bir ETF’te ne görev alıyor? Bu tarz şirketler, fonun oluşturulmasında ve fonun hisselerinin geri ödemelerinin yapılmasında kritik öneme sahipler. Ayrıca ETF çıkaran şirketlerin birden fazla yetkili katılımcı gösterme hakları da var. Örnek olarak BlackRock son güncellemesinde Jane Street ve JPMorgan’ı göstermişti. Şirketin şimdi de Goldman Sachs ile görüşmesi, ETF’e 3. bir katılımcının girebileceğine işaret ediyor.

JPMorgan, CEO’sunu dinlemiyor!

Goldman Sachs’ın kripto paralara karşı senelerdir var olan duruşu “tarafsız” olarak nitelendirilebilir ancak JPMorgan’da ise bu durum biraz daha farklı… Bankanın CEO’su olan Jamie Dimon, kripto paraların ABD’de yasaklanması gerektiğini belirtiyor. Ancak banka müşterilerine sunduğu kripto hizmetlerini her geçen gün daha da artıyor.

Dimon son olarak katıldığı Finansal Hizmetler Toplantısı’nda, “Ben devlet olsaydım, tüm kripto paraları yasaklar ve kapatırdım. Bizim yıllar boyunca oluşturduğumuz sistemin dışına çıkabiliyorlar” demişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl