Bitcoin ve altcoin’lerdeki düşüşte öne çıkan iki sebep: 43.150 dolar görüldü

Dün akşam saatlerinde 44 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, daha sonra ise kısa sürede yaklaşık 1000 dolarlık düşüş yaşadı. En büyük kripto para 43.150 dolara kadar inerken, bu düşüşün arkasında ise iki sebebin olduğu belirtiliyor.

2015 bitcoin fiyatı
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de sert volatil hareketler devam ederken, gece saatlerinde 44 bin 200 dolar seviyelerinden yaklaşık 1000 dolarlık düşüş yaşayan en büyük kripto para, pazartesi sabahı ise yeniden 44 bin dolar seviyelerine döndü.

SEC’nin Bitcoin spot ETF başvuruları karşısında nasıl bir karar alacağı hala tam anlamıyla netleşmezken, altcoin’leri eriten hareketler görülmeye devam ediyor.

İstihdam rakamları olumsuz gelmişti

Fed kararlarını ve dolaylı yoldan da Bitcoin fiyatını etkileyen bir veri olan tarım dışı istihdam rakamları cuma günü beklentilerin çok üzerinde gelmişti. 170 bin civarında beklenen istihdam rakamı 216 bin gelmiş ve Fed’in mart ayında bir faiz indirimine gideceği yönündeki beklentiler de ciddi şekilde darbe almıştı. İşte bu istihdam rakamının özellikle TSİ gece saatlerinde açılan Asya piyasalarına olumsuz etki ettiği ve oradaki düşüşün de Bitcoin’e yansıdığı ifade ediliyor.

Madencilerden borsalara 2 bin BTC…

%14’lük hash gücü ile en büyük üçüncü madencilik havuzu konumundaki F2Pool’dan da son günlerde Binance’e 2000 BTC taşındığı belirtildi. Zincir üstü takip platformu Lookonchain’in verdiği bilgiye göre F2Pool, dün geceki düşüşte yaklaşık 44 milyon dolar değerde 1000 adet BTC’yi Binance borsasına taşıdı.

F2Pool, 2 gün önce de yine 1000 adet BTC aynı borsaya göndermişti.

İşte bu iki sebep, Bitcoin’de 43.150 dolar seviyesini gösteren düşüşü tetikleyen baş etkenler olabilir. Ancak Bitcoin’in kısa sürede bu düşüşü toparladığını da belirtmekte fayda var. En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda ise 43.900 dolar civarında seyrediyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl