Bitcoin ETF onayı bekleyen ARK Invest satışlarına devam ediyor

Son dönemde elindeki tüm GBTC hisselerini tüketen ARK Invest, Coinbase konusunda da satışlarına sert şekilde devam ediyor. Şirketin yaptığı son bildirime göre 20 milyon dolarlık COIN hissesi daha satıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz günlerde sattığı GBTC hisselerinin ardından BITO vadeli Bitcoin ETF’i satın alan ARK ınvest, şimdi de COIN hisselerini satıyor. Yaklaşık iki aydır çok büyük satışlar yapan ARK Invest’in toplam Coinbase hisse satışları 200 milyon doları aşarken, son olarak da 20 milyon dolarlık bir satış daha yapıldı.

Cathie Wood’un şirketi, elindeki 133 bin adet COIN hissesini sattı. Hisselerin 107 bin adedi ARK İnovasyon ETF’ine, 15 bin 800 adedi ARK Next Generation Internet ETF’ine, 10 bin adedi de ARK Fintech Innovation ETF’ine aitti. ARK Invest ayrıca bugün yaptığı bildirimle bu satışları resmen açıklarken, satışların ise cuma günü yapıldığı bilgisini verdi.

Kendi ETF’i için mi satıyor?

Uzmanlar ise ARK Invest’in 21Shares ile ortak olarak çıkarmayı planladığı ETF’e güç katmak için ellerindeki GBTC’leri sattığını belirtmişti. ARK şirketi, bu GBTC satışlarından gelen kaynakla BITO Bitcoin vadeli ETF’ini almıştı. Uzmanlar, bu alımın kısa vadeli olduğunu ve şirketin kendi ETF’inin onaylanması durumunda, alınan BITO ETF’inin satılarak buradan gelen nakdin ARK ETF’ine aktarılacağını düşündüklerini ifade etmişlerdi.

İşte Cathie Wood’un şirketi COIN hisselerini de kendi ETF’ine güç katmak için satıyor olabilir. Şirket geçen sene COIN hisseleri 35 doların altına indiği dönemlerde de ciddi alımlar yapmış ve daha sonra yine büyük miktarlarda kâr satışlarına gitmişti. ARK ayrıca geçtiğimiz hafta 25 milyon dolar değerde TESLA hissesi alımı da yapmıştı.

SEC, ARK-21Shares ortaklığındaki ETF için kesin kararını çarşamba gün kapanışına kadar vermek zorunda…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl