Bitcoin ETF beklentisi açık pozisyonların değerini 20 milyar dolar sınırına taşıdı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) onay vereceğine yönelik beklentiler, Bitcoin'de türev işlemleri yapanların sektöre her geçen gün daha fazla para sokmasını sağlıyor. Bitcoin vadelilerine yapılan yatırımı gösteren açık pozisyon değeri 17-18 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto dünyası bugün ya da en geç yarın SEC’den gelecek onay ya da ret kararını beklerken, türev borsalara giren para değeri de artıyor. Bitcoin’de vadeli işlemlere yapılan yatırımı gösteren açık pozisyon değeri 17 ilâ 18 milyar dolar arasında değişiyor.

Aralıkta 19.2 milyar dolar olmuştu

Uzmanlar, açık pozisyonlardaki toplam değerin ekim ayından bu yana düzenli şekilde arttığını belirtiyorlar. Coinglass’a göre son 2 yılın en yüksek rakamı olan 19.2 milyar dolar, henüz aralık ayının başında yakalandı. 2023’ün genelinde ise bu rakam 9.5 ilâ 14.5 milyar dolar arasında değişiyordu. Şirket, şu an ise bu rakamın 17-18 milyar dolar arasında olduğunu belirtti.

Analiz firması Amberdata’nın son raporunda ise “SEC’in kararını merakla bekliyoruz. Ekim ayından bu yana opsiyon piyasası fiyatlanıyor. Yüksek beklentiler devam ediyor” denildi.

Bilindiği üzere SEC’ye Bitcoin spot ETF başvuruları 2013 yılından bu yana yapılıyor ancak kurum, bu talepleri her zaman reddetti. Son dönemdeki lobicilik faaliyetleri ve kripto paraların her geçen gün kalabalıklar ve diğer ülkeler tarafından da benimsenmesi, Amerikan sistemini de bu anlamda ikna etmeye başladı.

Özellikle ağustos ayında Grayscale’in SEC karşısında elde ettiği mahkeme zaferi, gidişatı tamamen kripto para endüstrisi lehine çevirdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl