Dünya yeni bir süper döngüye doğru gidiyor: Goldman Sachs analisti

Kripto para dünyası büyük bir boğa sezonu beklentisi içine girerken, en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs'ın Avrupa bölgesindeki baş analisti olan Peter Oppenheimer ise, dünyanın büyük ve yeni bir süper döngüye girmekte olduğunu iddia etti. Oppenheimer ayrıca bu yeni ve "farklı" olan döngüyü, yapay zeka ve karbon salınımının azaltılması başlıklarının destekleyeceğini belirtti.

goldman-sachs
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Goldman Sachs’ın Avrupa bölgesinin baş araştırma yöneticisi olan Peter Oppenheimer’a göre dünya yeni bir süper döngünün eşiğinde bulunuyor. ABD medyasından CNBC’nin ünlü programı Squawk Box’un Avrupa yayınına konuk olan Oppenheimer, “Açıkça bu süper döngü zamanına doğru ilerliyoruz” dedi.

“Son döngüden farklı olacak”

Artan faiz oranları ve enflasyon ile küreselleşmenin 1980’lerin başındaki süper döngüyü tetiklediğini ifade eden Oppenheimer, beklediği döngünün ise farklı olacağını söyledi:

“Faiz oranlarının önümüzdeki 10 yıl içinde agresif şekilde aşağı gideceğini söyleyemeyiz. Küreselleşme de eski hızında değil. Ve tabii ki artık jeopolitik gerginlikler çok daha fazla ve etkin hale geldi. Tüm bu etkenler finansal getirileri azaltacakmış gibi görünebilir ama bunları artıracak başka etkenler devreye girecek. Yapay zeka ve karbon emisyonlarının azaltılması gibi unsurlar bunların başında geliyor”

“Yapay zeka hala erken dönemlerinde…”

Son dönemin büyüyen sektörü yapay zekanın hala erken evrelerinde olduğunu belirten Goldman Sachs yöneticisi, şu ifadeleri kullandı:

“Yapay zeka ve üretim en önemli konulardan… Yapay zekanın yaratacağı yeni iş alanları olacak. Ama bu alan hala erken dönemlerinde yer alıyor. Yapay zeka uygulamalarıyla birlikte üretim de artacak. Dolayısıyla büyüme için önemli bir etken olacak. Hızlı bir şekilde teknolojik inovasyonun pozitif etkilerini ve ekonomilerin karbonsuzlaşmaya doğru ilerlemek için yeniden yapılandırılmasını göreceğiz. Aslında bu, 19. yılın sonlarında gördüğümüz zamanlara çok benziyor”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl