SEC eski başkanından Bitcoin ETF yorumu: Bu iş bitti

Ripple şirketine 2020 yılının aralık ayında dava açtıktan günler sonra görevi bırakan SEC eski başkanı Jay Clayton, kurumun bu hafta Bitcoin spot ETF'lerini onaylayacağını düşündüğünü söyledi ve "Bence bu iş bitti, karar verecek bir şey kalmadı" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Pazar günü çevrim içi olarak katıldığı yayında “Bu hafta bir onay gelir mi, bilemem. Ancak Bitcoin ETF’leri bir gün kesinlikle onaylanacak” diyen SEC eski başkanı Jay Clayton bu kez ise ETF’lerin bu hafta onaylanacağını düşündüğünü söyledi.

“Karar verecek bir şey kalmadı”

CNBC’de Squawk Box programına katılan Clayton, 5 sene öncesine göre ortamın çok daha uygun olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Bugünkü teknoloji çok daha iyi… Saklama ve geri ödeme konularında çok daha sağlam ve güvenilir bir ortam var. 5 sene önce ortam bu şekilde değildi. Sahte hacimlerden tutun da, para aklamaya kadar birçok konu vardı. Bugün böyle değil. Artık bu iş bitti. Karar verecek bir şey kalmadı. Ve ben, SEC’yi bugünkü bulunduğu noktadan ötürü kutluyorum. Şu an atılan adım sadece Bitcoin için değil, finans dünyası için de büyük bir adım”

Clayton ayrıca, ısrarla sorulan “Peki sizce bu hafta bir onay gelir mi?” sorusuna da, “Bence gelecek. Yanılıyor olabilirim tabii ki ama dediğim gibi artık işin sonuna geldik. Ben onaylanacağını düşünüyorum. Bu hafta ret kararı gelse bile, sonunda Bitcoin spot ETF’leri piyasalara gelecektir ama ben artık her an bu onayın gelebileceği kanaatindeyim” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl