Valkyrie kurucusundan iddia: 10 Bitcoin ETF’i aynı anda işleme açılacak

Bitcoin ETF başvurusu yapan şirketlerden biri olan Valkyrie Investments'ın kurucusu Steven McClurg, başvuruların toplu şekilde yarın onaylanmasını beklediklerini ve yaklaşık 10 ETF'in perşembe günü aynı anda işleme açılacağını düşündüğünü söyledi. McClurg, tüm ETF'lerin (13 adet) ilk hafta işleme açılmasını beklemediğini de söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto dışında finans dünyası da heyecanla ve merakla SEC’nin Bitcoin spot ETF’leri konusunda vereceği kararı beklerken, başvurusu için onay isteyen şirketlerden biri olan Valkyrie Investments’ın kurucusu Steven McClurg’den önemli iddialar geldi.

“200 ilâ 400 milyon dolar arasında beklentimiz var”

ABD medyasından The Block’a bir röportaj veren McClurg, tüm ETF’lerin aynı anda işleme açılmayacağını düşündüğünü ve ilk birkaç haftada kendi fonlarına 200 milyon ilâ 400 milyon dolar arasında para girmesini beklediğini söyledi:

“Çarşamba günü onay gelir diye düşünüyorum. İlk işlem dalgasında 13 ETF birden yer almayabilir. Çünkü onlar için hala bazı detayların halledilmesi gerekiyor. Biz ise yılbaşı dönemi hep çalıştık. Ben 10 kadar ETF’in perşembe günü aynı anda işleme açılacağını tahmin ediyorum. Valkyrie ETF’ine ilk birkaç haftada 200 ilâ 400 milyon dolar arasında gelebilir. Bu zaman diliminde toplam fonlara girecek miktar da 4-5 milyar dolar olur diye düşünüyoruz”

“Normal ETF’ler gibi değil”

Bitcoin spot ETF’leri onaylamanın diğer ETF’ler kadar kolay olmadığını da dile getiren Valkyrie kurucusu, şu ifadeleri kullandı:

“Burada iki saklayıcı var. Hem kripto hem nakit para saklanması lazım. İki hesabın da birbirine bağlı olduğundan emin olunması gerekiyor. Neredeyse yapılacak iki iş var gibi…”

McClurg ayrıca bu ETF’lere ilk etapta kurumsal yatırımcıların değil, bireysel yani küçük yatırımcının para koyacağını düşündüğünü de söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl