Ripple’da 40 milyar XRP tartışması: “İki seçeneğimiz var”

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın kontrol ettiği yaklaşık 40 milyar adetlik XRP, tartışma konusu olmaya devam ediyor. XRP’nin toplam arzının yüzde 40’ına denk gelen bu miktarın şirketin kontrolünde bulunması, yatırımcıları endişeye sürüklüyor. Bu tartışmalar, son dönemde Ripple’ın XRP satışlarının hız kazanmasıyla alevlendi.

Alınan son rakamlara göre Ripple, aralık ayında net olarak 238 milyon XRP sattı. 142 milyon dolara denk gelen miktar, ortalama aylık satışların üç katı büyüklüğünde. Yatırımcılar, bu satışların büyüyerek devam etmesinden kaygılanırken konu, Ripple’ın teknolojiden sorumlu üst düzey yöneticisi David Schwartz’ın da önüne geldi.

Schwartz, “Ripple’ın şu anki asıl faaliyeti, XRP’leri piyasaya boşaltmak mıdır?” şeklindeki soruya verdiği yanıtta şöyle dedi:

“Ripple’ın iki seçeneği var. Bu XRP’leri elimizde tutmaya devam edebilir ya da elimizdeki XRP miktarını azaltabiliriz. Gerçekten de üçüncü bir seçenek yok. Ripple’ın başlangıçtaki planı, XRP varlıklarımızı olabildiğince hızlı bir şekilde azaltmaktı.”

XRP’lerin yakılması ihtimaline kapıyı kapattı

Schwartz, bu XRP’lerin tamamen yakılarak dolaşıma sokulmama ihtimaline ise kapıyı kapattı. XRP yatırımcıları, uzun zamandır şirketin elindeki XRP’leri yakma olasılığını konuşurken Schwartz, “Bunun gerçekleşmesini sağlayacak herhangi bir olay silsilesine en ufak bir ihtimal vermiyorum. Ayrıca bunun gerçek bir faydası olacağını da düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Başlangıçta XRP’lerin çoğunu hediye etkinlikleriyle dağıtmayı planladıklarını belirten yönetici, yaşanan olumsuz deneyimler sonrası bundan vazgeçildiğini söyledi. Schwartz, kilitli satışlar ve teşvikler yoluyla dağıtmayı da denediklerini fakat işe yarayan her seçeneğin aşağı yukarı XRP satışından farklı olmadığını kaydetti.

Schwartz’ın açıklamaları, yatırımcıları tatmin etmedi. Örneğin bir kişi, “Daha fazla satmaya karar verirlerse XRP’nin değerinin nasıl artacağını gerçekten merak ediyorum. Bu durum beni gerçekten endişelendiriyor.” dedi.

Ripple, 31 Aralık 2023 itibari ile 40 milyar 700 milyon XRP tutuyor. Bunların değeri, mevcut fiyatlarla 22 milyar 700 milyon dolar ediyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl