Apple’dan Binance’in de olduğu birçok borsaya engel

Kripto paralar konusunda yüksek bir vergi oranı olan ve son olarak da devlet kurumlarının web sitelerine erişimi engellemek istediği Hindistan, şimdi de Apple üzerinden bir hamle yaptı. Apple, içinde Binance'in de olduğu birçok borsanın uygulamasını platformundan çıkardı.

apple
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük şirketi olarak görülen Apple, kripto para adaptasyonunun en fazla arttığı ülkelerden biri olan Hindistan’da çok tartışılacak bir adım attı. Borsa, içinde Binance ve Kucoin gibi büyük kripto para borsalarının da olduğu bazı platformların uygulamalarını Hint vatandaşlarına kapattı ve uygulamasından kaldırdı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda ülkenin regülatör kurumlarından olan Finansal İstihbarat Birimi (FIU), Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na; Binance, Huobi, Kucoin ve Kraken gibi borsaların sitelerine erişimi engelleme talebinde bulunmuştu.

Görünen o ki, kurum sadece bununla da yetinmedi ve Apple’dan da benzer bir talepte bulundu.

FIU, bu borsaların ülkede yasa dışı şekilde faaliyet gösterdiklerini iddia etmişti.

AppStore’dan uygulaması kaldırılan borsalar Binance, Kucoin, Huobi, Gate.io, Bittrex, Bitfinex ve OKX olarak görülüyor.

Bakanlığa ismi verilen Bitstamp borsası ise AppStore’daki yerini şimdilik koruyor.

Google’da var…

Borsalarınn uygulamalarının Google Play Store’daki yerlerini ise muhafaza ettikleri görülüyor. Ayrıca, FIU’nun talebine rağmen web sitelerinin de hala aktif ve ulaşılabilir olması da dikkat çekiyor.

Hindistan son dönemde Apple şirketi için en önemli ülkelerden biri haline geldi. Şirket bu ülkede bir fabrika açarken, bu durumun Apple’ın Çin’e olan bağımlılığını azaltması hedefleniyor.

Öte yandan düzenli olarak büyüyen ve halkının gelirlerinin arttığı Hindistan, Apple için önemli de bir pazar haline gelmiş durumda…

Dolayısıyla devletin talepleri Apple tarafından anında karşılanmış gözüküyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl