Güney Kore’de kripto ETF yasağı devam edecek: “ABD’de onaylanması bizi ilgilendirmiyor”

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak görülen ABD'de Bitcoin spot ETF'inin kabul edilmesi büyük yankı uyandırırken, Güney Kore regülatörü ise ülkedeki yasağın devam edeceğini belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Kore’nin finans regülatörü olan Finansal Hizmetler Komisyonu, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesinin, kendi ülkelerindeki yasağı etkilemeyeceğini belirtti.

Güney Kore medyasından Kyunghyang’a konuşan üst düzey bir kurum yetkilisi, ABD’deki gelişmelerin kendilerini ilgilendirmediğini ve Güney Kore’deki kanunları etkilemeyeceğini ifade etti. Yetkili ayrıca şirketlerin kripto para yatırımı ya da fonları almasının yasak olmasının sebebinin, yatırımcıların korunması olduğunu da söyledi.

Ülkenin sermaye piyasası kanunu şu anda, ETF’ler gibi yatırım sözleşmeleri için dayanak varlıkların kapsamını, kripto olmayan finansal yatırım araçları, para birimleri ve emtialarla sınırlıyor. Şirketler, 2017 yılından bu yana kripto paralara yatırım yapamıyor.

Güney Kore son dönemde Web3 ve metaverse konularında olumlu adımlar atmış bir ülke konumunda bulunuyor. Daha önce irili ufaklı birçok borsanın yer aldığı ülke, 2022’den sonra regülasyonları sertleştirmiş ve borsalar dışında bankalara da, bu alan için sert kurallar getirmişti. 2022’nin mart ayında hayata geçen yeni düzenlemeler nedeniyle, Güney Kore’deki birçok orta ve küçük ölçekli borsa kapanmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl