Bitcoin neden yükseliyor? 48.800 dolar aşıldı

Bitcoin spot ETF'leri dün SEC tarafından resmen onaylanırken, fonlar ilk 5 dakikada 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı. Bitcoin fiyatı ise 48.800 doları da geçmeyi başardı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, ETF’lerinin onaylandığı ilk işlem gününe bomba gibi bir giriş yaptı. ETF’ler ilk 5 dakikada 1 milyar dolar, ilk 15 dakikada ise 2.3 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştılar. Bitcoin fiyatı ise haberin yazıldığı dakikalar itibarıyla 49 bin dolar sınırını zorluyor.

BlackRock ve Fidelity önde gidiyor

Bitcoin spot ETF’lerinde ilk dakikalar itibarıyla en çok yatırım alanlar ise BlackRock (IBIT) VE Fidelity (FBTC) ürünleri oldu. ARK (ARKB) ve VanEck’in (HODL) ETF’leri ise bu ikilinin arkasından geliyor.

“Haberi sat” gerçekleşmedi

Son haftaların en çok konuşulan konularından bir tanesi de, ETF’lerin onaylanması ya da işleme açılmasının ardından Bitcoin fiyatının düşüp düşmeyeceğiydi. Birçok analist ve uzman, Bitcoin spot ETF’lerinin artık fiyatlandığını ve düşüş gelebileceğini söylüyordu. Buna sebep olarak ise finans dünyasında zaman zaman görülen “Dedikoduyu al, haberi sat” bakış açısı gösteriliyordu.

Ancak Bitcoin ETF’lerinin resmen onaylanması da düşüş getirmedi. En büyük kripto para 2022’nin mart ayından sonra, iki senelik sürecin ardından 48 bin dolara ulaştı hatta 49 bin dolar sınırına dayandı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl