Bitcoin ETF’lerine yasak: Trilyon dolarlık şirketten çarpıcı karar

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

BlackRock’ın ardından dünyanın en büyük ikinci varlık yönetim şirketi olan Vanguard, platformu üzerinden Bitcoin ETF’leriyle işlem yapılmasını yasakladı.

Alınan karar göre Vanguard müşterileri, bugün ABD’de işleme açılan Bitcoin ETF’lerine erişim sağlayamayacak. Şirket, bu ETF’lere son derece spekülatif oldukları ve Vanguard’ın uzun vadeli yatırım felsefesine uymadıkları gerekçesiyle platformda yer verilmediğini bildirdi. Şirket sözcüsü ise ayrı bir açıklamada, “Vanguard’da Bitcoin ETF’leri veya kriptoyla ilgili diğer ürünleri sunma planımız yoktur. Kripto paraların yüksek volatilitesinin yatırımcıların uzun vadede pozitif reel getiri elde etmelerine yardımcı olma hedefimize ters düştüğüne dair bakış açımızı uzun süredir korumaktayız.” ifadelerini kullandı.

CEO, daha önce sinyallerini vermişti

Yönetimi altında 8 trilyon dolarlık varlık bulunan Vanguard’ın CEO’su Tim Buckley daha önce Bitcoin ETF yarışına girmeyeceklerini söylemişti. Buckley, çoğu kripto paranın hisse senetleri ve tahvillerin aksine gerçek ekonomik değere sahip olmadıklarını da dile getirmişti.

Bitcoin ETF’lerinden güçlü başlangıç

Bitcoin ETF’leri halen devam eden ilk işlem gününe iyi bir başlangıç yaptı. 21.30’da alınan son veriler, ETF’lerin toplam işlem hacimlerinin 3.5 milyar dolara ulaştığını gösteriyor. Bu rakamın yaklaşık 1 milyar dolarını BlackRock, 610 milyon dolarını Fidelity ve 244 milyon dolarını ise ARK 21 Shares oluşturuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl