Bitcoin ETF’lerini reddeden VanGuard’a müşterilerinden tepki

BlackRock'ın ardından dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olarak bilinen Vanguard'ın Bitcoin ETF'lerine izin vermeyeceğini açıklaması büyük ses getirirken, şirketin kendi müşterilerinden de tepki çekti. Sosyal medyada birçok hesap sahibinin özellikle emeklilik fonlarını Fidelity'ye geçireceklerini söylemeleri dikkat çekiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerine izin vermesi, geleneksel finans dünyasında büyük ses getirdi. Elizabeth Warren tarzı politikacılar, SEC’nin hata yaptığını belirtirlerken, BlackRock’ın “kardeşi” olarak görülen bir başka dev yatırım şirketi Vanguard da Bitcoin spot ETF’lerine, platformu üzerinde izin vermeyeceğini açıkladı.

GBTC alımı yok ama satışı var…

BlackRock ile dünya yatırım alanında en çok söz sahibi olan Vanguard’ın Bitcoin ETF’lerini yasaklaması, müşterilerinden de tepki çekmeye başladı. Vanguard müşterisi olan Tony Spencer adındaki bir Amerikalının tweet’leri ise sosyal medyada milyonlara yayıldı. Spencer, konuyla ilgili olarak şirketi aradığını ve “Şirket felsefesiyle uyuşmuyor” cevabı aldığını belirtti.

Spencer ayrıca, şirket yetkilisine, “Ama geçmişte GBTC hissesi alma hakkı verdiniz” dediğini ve kendisine verilen cevabın ise, “Şimdi alamazsınız ama satabilirsiniz” olduğunu ifade etti.

“Fidelity’ye geçiyoruz”

Sosyal medya akşam saatlerinde Vanguard’ın bu adımıyla çalkalanırken, bazı kullanıcıların ise emeklilik fonlarını iptal edip Fidelity’ye geçeceklerini söyledikleri görülüyor. Fidelity de, 401(k) olarak bilinen emeklilik birikimlerini yöneten en büyük şirketlerden biri olarak biliniyor. Onaylanan Bitcoin spot ETF ürünlerinden biri de Fidelity’nindi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl