Bitcoin spot ETF günü vadeli fonlar da rekor kırdı

Kripto gibi finans dünyası da hala yoğun şekilde Bitcoin spot ETF'lerine verilen onayı tartışırken, bu fonların ilk kez işleme açıldığı perşembe günü vadeli ETF'ler için de rekor kırıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin spot ETF’leri, işleme açıldıkları ilk günde 4 milyar dolardan fazla hacim elde ederken, vadeli ETF’ler de rekor kırdı. İçinde ProShares, VanEck ve Valkyrie gibi şirketlerinin fonlarının da olduğu bu ETF’ler, toplamda 2 milyar dolarlık hacim ile tüm zamanların rekorunu kırdılar.

%97 ProShares’in…

Elde edilen 2 milyar dolarlık hacmin %97’lik kısmını, yani yaklaşık 1.97 milyar dolarlık bölümünü ise ProShares’in Bitcoin Strategy ETF’i yakaladı. Bu ETF aynı zamanda ABD’de onay alan ilk Bitcoin vadeli ETF’iydi.

ProShares şirketinin küresel yatırım stratejisti olan Simeon Hyman, bu hafta yaptığı açıklamada, yatırımcılardan her geçen gün daha fazla talep aldıklarını ve ETF’in, 9 Aralık gününden bu yana %18 ve son bir haftada da %10 değer kazandığını aktarmıştı.

Hatırlanacağı gibi Cathie Wood’un şirketi olan ARK Invest de, aralık ayında 92 milyon dolarlık BITO almıştı.

Öte yandan BlackRock şirketi de yaptığı açıklamada dünkü spot ETF hacminin yüzde 40’lık bölümünü kendilerinin elde ettiğini belirten bir veri paylaştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl