Kripto fonlarına net giriş 1.1 milyar doları aştı: CoinShares raporu

Bitcoin spot ETF'lerinin SEC tarafından resmen onaylanması kripto fonlarına geçtiğimiz hafta yapılan net yatırımları adeta fırlattı. Net girişler 1.1 milyar doları görürken, CoinShares'in verdiği bilgiye göre ise bu rakam 2021'in ekim ayında vadeli Bitcoin ETF'lerinde görülen 1.5 milyar doları aşamadı. Grayscale'deki büyük satışlar da gözlerden kaçmadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijital yatırım ürünleri, bir başka deyişle kripto yatırım fonları geçtiğimiz hafta spot Bitcoin ETF etkisiyle adeta uçtu. CoinShares şirketinin haftalık raporuna göre bu ürünlere net 1.18 milyar dolarlık giriş oldu.

Bitcoin yine tepede

En çok yatırım alan kategori ise her zaman olduğu gibi Bitcoin fonlarıydı. Bu fonlar 1.14 milyar dolarlık net yatırım aldılar. Ethereum fonlarında ise bu rakam 25.7 milyon dolardı.

Altcoin fonlarına da önemli yatırımlar geldi. XRP, 2.2 milyon dolar ile başı çekerken Cardano 1.4 milyon dolar, Litecoin 800 bin dolar ve Solana fonları ise 500 bin dolarlık yatırımlar aldılar.

Rekor geçilemedi

Tüm bu olumlu havaya rağmen ise, 2021 boğasının son döneminde kabul edilen Bitcoin vadeli ETF’lerinde görülen rakamlar yakalanamadı. Vadeli ETF’lerin kabul edildiği ilk haftada rakam 1.5 milyar dolara ulaşmıştı.

Short Bitcoin’e de önemli yatırım

Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan fonlara da önemli girişler oldu. “Short Bitcoin” fonları net 4.1 milyon dolarlık yatırım gördü.

Grayscale’de büyük satış

Öte yandan genelde hisseleri kilitli kalan Grayscale’de de büyük satışlar vardı. GBTC hisselerinin ETF’e çevrilmesi, yatırımcıların uzun süredir ellerinde bulundurdukları varlıkları satmalarına fırsat tanımış gözüküyor. Grayscale’deki fon satışı 579 milyon dolar oldu. Grayscale dışında, Avrupa’da ETF hizmeti veren CoinShares’in “XBT” adındaki Bitcoin fonu da 16.9 milyon dolarlık satış gördü.

En yüksek girişler açık farkla ABD’de

SEC’nin Bitcoin spot ETF’lerini kabul etmesi ABD’deki fonlara olan girişi de muazzam seviyede artırdı. ABD fonlarına 1.2 milyar dolarlık girişler oldu. İkinci sırada ise 24 milyon dolar İsviçre vardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl