Venezuela’nın kripto parası Petro tarih oldu: 6 yıl sonra bitti

6 yıl önce devlet başkanı Nicolas Maduro tarafından ABD yaptırımlarını atlatmak için çıkarılan Venezuela'nın kripto parası Petro, bugün itibarıyla sonlandırılıyor. Petro'nun tek "trade" edilebildiği site olan Patria üzerindeki cüzdanlar bugün kapatılacak. Petro'lar, ülkenin resmi parası olan Bolivar'a çevrilecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Enflasyonun bir dönem % 1 milyonu aştığı, son olarak ise %190 olarak açıklandığı Venezuela’nın kripto para projesi olan Petro’nun başarısızlığı bugün itibarıyla resmen onaylanmış olacak. Ülkenin petrol rezervleri tarafından desteklenmesi planlanan ancak çeşitli skandalların yaşandığı bu kripto para, artık ülkede kullanılamayacak.

Petro işlemlerinin yapılabildiği tek platform olan Patria’daki cüzdanlar bugün (15 Ocak) itibarıyla tamamen kapatılmış olacak.

Petro, 2018 yılının şubat ayında ABD yaptırımlarının atlatılabilmesi için çıkarılmıştı. Petro’nun bir adet token’ı ilk çıktığı dönemde 60 dolardı.

Petrol bakanı istifa etmek zorunda kalmıştı

Devlet başkanı Maduro’nun büyük umutlarla desteklediği Petro, petrol faaliyetlerinde regülasyonlara uymayan bazı uygulamalarla anılmıştı. Petro’da yapılan usülsüzlükler, hükumette güçlü bir figür olarak bilinen Tarık El Aissami’nin istifasıyla sonuçlanmış, regülatör kurumun birçok çalışanı da tutuklanmıştı.

Yaşananlar ülkede Bitcoin madenciliğinin de resmen sonlandırılmasına neden olmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl