Arjantin’de ülkenin Bitcoin ödemeli ilk kira kontratı yapıldı

Enflasyon sorunları nedeniyle uzun zamandır yerel parası değer kaybeden ve son seçimlerde merkez bankasını kapatma vaadi veren Milei'yi başkan seçen Arjantin'de şimdi de Bitcoin ödemeli bir kira kontratı yapıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Arjantin’de, ülkenin ilk resmi Bitcoin ödemeli kira kontratı yapıldı. Kiracı ile ev sahibi arasındaki bu anlaşma ülkenin 3. büyük kenti olarak bilinen Rosario’da imzalandı.

Yerel medyada verilen bilgilere göre, geçen hafta yapılan anlaşma gereği kira her ay Bitcoin ile ödenecek. Evin kirasının ise 100 dolar olduğu belirtildi. Ödemeler iki tarafın da üyesi olduğu Fiwind platformu üzerinden yapılacak.

“Tether ve Bitcoin soruları geliyor”

Fiwind’in pazarlama yöneticisi olan Florencia Feldman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birçok kişinin kendilerine, “Bir kişi neden USDT yerine Bitcoin sahibi olmak ister?” şekilde sorular sorduğunu söyledi. Feldman, “Açıkçası bu tabii ki kişisel bir karar. Bazıları Bitcoin’in 2024’te yükselmesini bekliyor. Sanırım Bitcoin alımlarındaki artışın sebebi bu…” dedi.

En çok USDT kullanılan ülkelerden…

Bilindiği üzere Arjantin son yıllarda USDT kullanımında ciddi artışın olduğu ülkelerden biri olarak önplana çıktı. Enflasyonun yüzde 100’ü aştığı ülkede, ABD dolarının karaborsa olarak satıldığı ve kurların sürekli olarak değiştiği de biliniyor.

Arjantin’de birkaç ay önceki seçimlerden galip çıkan devlet başkanı Javier Milei son olarak Bitcoin teminatlı kredi alımlarının da önünü açmıştı. Milei, merkez bankasının halkı kandırdığını ve kapatılması gerektiğini söylüyordu.

Arjantin dışında, Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde de Bitcoin ve USDT kullanımının gittikçe arttığı biliniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl