JPMorgan CEO’su Dimon Davos’ta konuştu: Bitcoin’e bulaşmayın

İsviçre'nin Davos şehrinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılan Jamie Dimon, yine ses getirecek açıklamalarda bulundu. Dimon kendisine sorulan Bitcoin sorusuna ise "Bitcoin'e bulaşmayın. Bu size verebileceğim tek tavsiyedir. Ama Bitcoin alma hakkınızı da savunurum" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan’ın ünlü CEO’su Jamie Dimon, İsviçre’nin Davos şehrinden Bitcoin’i eleştirdi.

CNBC’nin sorularını yanıtlayan Dimon, kripto paraların kullanım alanları olanlar ve olmayanlar olmak üzere ikiye ayrıldığını belirtti ve Bitcoin’in para aklama ve vergi kaçırma dışında hiçbir işe yaramadığını söyledi:

“Blok zinciri gerçektir. Bu bir teknoloji… Ancak iki tip kripto para vardır. Bazılarının kullanım alanları vardır, bazılarının yoktur. Bitcoin gibilerin bir kullanım alanı yoktur. Size bu konuda verebileceğim tek tavsiye Bitcoin’e bulaşmayın. Bundan sonra da Bitcoin hakkında konuşmayacağım. Tüm bunlara rağmen Bitcoin’i alma hakkınızı savunurum”

Kullanım alanları olan kripto paraların akıllı kontartlar ya da tokenizasyon alanlarında kullanıldığını belirten Dimon bunlara örnek ise vermedi.

BlackRock yorumu: Beni ilgilendirmez

BlackRock CEO’su Larry Fink’in Bitcoin hakkındaki olumlu açıklamaları ve Fidelity gibi şirketlerin Bitcoin ETF’lerinin sorulması üzerine de konuşan Dimon, “Beni hiç ilgilendirmiyor. İnsanlara ne yapıp yapmayacaklarını söyleyemem” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl