Bitcoin ETF’i onaylanan Fidelity’nin yöneticisi: Yükseliş trendi bozulmadı

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Bitcoin spot ETF başvurusu SEC tarafından resmen onaylanan Fidelity'de küresel makro yöneticisi Jurrien Timmer, fiyat düşüşlerinin devam etmesini beklemediğini belirtti. X'te yazdığı değerlendirmede, kısa vadeli bazı düşüşler olsa dahi, yükseliş trendinin bozulmadığını belirten Timmer, "Bitcoin vadeli piyasalarında da bunu görüyoruz. Varlık yöneticisi şirketler, önemli seviyede uzun pozisyon sahibi" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Fidelity’nin küresel makro yöneticisi Jurrien Timmer, X üzerinden yine önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Yükseliş trendi bozulmadı”

Bitcoin’in benimsenme hikayesinde SEC’nin verdiği ETF onayının önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Timmer, düşüşlerin ise yükseliş trendinin bozulduğu anlamına gelmediğini belirtti:

“Uzun vadeli bir yatırımcı olarak, benimsemedeki gidişata ve para politikalarına bakmaya devam ediyorum. Bitcoin’in olması gereken değerinin şu anda orta seviyesindeyiz. O bölgeye gelmemiz zaman alacaktır. Gerçek faiz oranları ve Bitcoin ağının büyüme oranı bizi o noktaya getirecek diye düşünüyorum. Şu anda gördüğümüz kısa vadeli bir pozisyonlanmadır ve uzun vadeli bir trend dönüşünde değiliz”

“Varlık yöneticisi şirketler ‘long’ pozisyon sahibi…”

Bitcoin’in 49 bin dolar seviyesinden 42 bin dolara inmesine rağmen varlık yöneticisi büyük şirketlerin Bitcoin vadeli piyasasında ‘long’ pozisyon tutmaya devam ettiğini ifade eden Timmer, şunları söyledi:

“Son haftalarda vadeli piyasalarda açık pozisyon sayısı ciddi şekilde arttı. Goldman Sachs’ın Bitcoin bağlantılı hisse endeksi 58’den 139’a çıktı. Şu anda ise 95.4’e düşmüş durumda… Son açık pozisyon verisini almamış olsak da, önümüzdeki haftalarda daha da düşecektir. Son raporlarda, büyük varlık yöneticilerinin önemli seviyede ‘long’ pozisyon tuttuklarını görüyoruz. 13 binden fazla vadeli sözleşmenin spot alanına geçmesi, önümüzdeki haftalarda çalkantı yaratabilir ancak ben yükseliş trendinin bozulduğu kanaatinde değilim”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl