Donald Trump’tan CBDC sözü: Asla izin vermeyeceğim

ABD'de seçim kampanyasına başlayan adaylardan Donald Trump, dün yaptığı konuşmasında merkez bankası dijital paralarına asla izin vermeyeceğini belirtti. Trump, "Başkan olursam CBDC'lere asla izin vermeyeceğim. Bu tarz bir para, sizin paranız üzerinde hükumete tam kontrol verir ve özgürlükleri kısıtlar" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Şu anki başkan Joe Biden ile büyük bir başkanlık yarışına girmesi beklenen Donald Trump, New Hampshire’daki seçim konuşmasında merkez bankası dijital paralarına (CBDC’ler) değindi.

“Özgürlükler için tehdittir”

Trump bu tarz paraların hükumetler tarafından insanları kontrol etmek için çıkarıldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Seçilirsem başkanınız olarak CBDC’lere asla izin vermeyeceğim. Bu tarz paralar özgürlükler için tehdittir. Ayrıca bankaların, sizin politik görüşlerinizden ötürü size kısıtlama getirmesine, sizin hesaplarınızı kapamasına yönelik de önlemler alacağız. Bunu engelleyeceğiz. Ben başkan olduğumda, kimsenin banka hesabı inançlarından ya da politik görüşlerinden ötürü kapanmayacak”

Bilindiği üzere CBDC’ler özellikle son 3 senedir, Çin’deki geliştirmelerle birlikte çok tartışılıyor. Dünyada bu konuda en ileri ülke olan Çin, son dönemde CBDC’leri bazı bölge ve şehirlerinde kullanmaya başladı. Çin’in CBDC’lerle birlikte sosyal kredi notu sistemine geçmeye çalışması da yoğun şekilde eleştiriliyor.

Dünyada 150’den fazla ülkenin CBDC çalışması yaptığı da biliniyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl