TrueUSD’nin sabitliği bozulmaya devam ediyor: 0.97’ye düştü

Birkaç gün önce, yatırımcılarının yüz milyonlarca dolarlık satışlar yaptığı ve gerçek zamanlı rezerv doğrulamalarını bıraktığı iddia edilen TrueUSD'deki, 1 dolara olan sabitliğin bozulma durumu sürüyor. Bu sabah itibarıyla sabit coin'in fiyatı 0.97 dolara kadar düştü. Binance'te de 250 milyon dolara yakın TUSD satıldığı belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En büyük 5. sabit coin olan TrueUSD’deki düşüş devam ediyor. BUSD’nin ihracının durdurulmasından sonra özellikle Binance’in destek olmaya başladığı TUSD, pazartesi gününden bu yana 1 doların altına düşüyor ve seviye gittikçe derinleşiyor.

TUSD’nin değeri bu sabah itibarıyla $0.9708 dolara kadar düşerken, son 24 saatte ise Binance’te, sadece TUSD-USDT işlem çiftinde 238 milyon dolarlık TUSD satışı yapıldığı görülüyor. Alınan TUSD miktarı ise 83 milyon dolar oldu. Dolayısıyla Binance’te net 154 milyon dolarlık bir TUSD satışı olduğu görülüyor.

Denetim şirketiyle anlaşmışlardı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta TrueUSD’nin rezervleri konusunda gerçek zamanlı doğrulamaları bıraktığı iddia edilmiş ve X üzerinde de, varlıkların artık teminatlandırılmadığı yönünde dedikodular yayılmıştı.

TrueUSD ise daha sonra yaptığı açıklamada rezerv denetim sistemini tamamen revize ettiğini ve Hong Kong merkezli şirket MooreHK ile denetim konusunda anlaştığını duyurmuştu.

Binance desteğini çekiyor mu?

Bilindiği üzere özellikle BUSD’nin yeni ihracının durdurulmasından sonra Binance borsası, TSUD’ye açıkça destek olmuş ve bu sabit coin ile birçok kripto işlem çifti çıkarmıştı. Ancak Binance bir süredir bu desteğini çekmiş gözüküyor. Borsa daha çok, Hong Kong merkezli sabit coin FDUSD işlem çiftlerini çıkarıyor.

Hatta Launchpool’larda TUSD yer almadığı gibi son olarak USDT’nin de dışlandığı görülüyor. Ancak FDUSD ise Launchpool’daki stake’ler için kullanılabiliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl