Franklin Templeton’dan şimdi de Ether ve Solana adımı mı geliyor?

ABD ve dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Franklin Templeton'ın resmi X hesabında Ethereum ve Solana değerlendirmesi yapıldı. Ethereum için parlak bir gelecek görüldüğü belirtilen değerlendirmede, Solana ekosisteminden de övgüyle bahsedildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz hafta Bitcoin ETF talebi onay alan şirketlerden biri olan ve 1.4 trilyon dolarlık varlık yöneten Franklin Templeton’ın resmi hesabından Solana ve Ethereum ekosistemleri hakkında övgü dolu yorumlar yapıldı. Yapılan değerlendirme yazısı şirketin Bitcoin ETF adımından sonra Ether ve/veya Solana’da da bir hamle yapabileceği şeklinde yorumlanmaya başladı.

Hatırlanacağı üzere Franklin Templeton şirketi, geçen hafta X hesabındaki profil görselini de, genelde Bitcoin yatırımcılarının kullandığı “lazer gözler”e çevirmişti.

“Ether ve ekosistemi için heyecanlıyız”

Ethereum ekosisteminin çok daha ileri gideciğinin düşünüldüğü değerlendirmede, “Ether ve ekosistemi için heyecanlıyız.Son dönemde yaşanan bazı krizlere rağmen, ekosistemi ileri götürecek birçok itici gelişme yaşanacaktır. Bunların EIP 4844, toplulupun yeniden canlanması, alternatif veri oluşturulabilmesi ve yeniden stake etme olduğunu düşünüyoruz” denildi.

“Solana, merkeziyetsiz blok zincirlerine iyi bir örnek”

Franklin Templeton, Solana hakkında da övgü dolu ifadeler kullandı ve ekosistemin yaratıcılarından olan Anthony Yakovenko’nun vizyonunun, güçlü bir kullanım alanı yarattığını belirtti:

“Solana ise, merkeziyetsiz blok zincirlerinin ne kadar büyük bir kullanım alanı olduğunu gösteriyor. Anatoly’nin vizyonunun burada büyük katkı verdiğini görüyoruz. Bilginin düzensiz şekilde yayılmasının önüne geçilmesi bu şekilde sağlanıyor. Solana ekosisteminin son dönemde hareketlenmesinin altında ise merkeziyetsiz fiziksel altyapı ağı, NFT’ler, meme coin’ler ve DeFi etkenlerinin olduğunu düşünüyoruz”

Diğer L1 blok zincirlerini de izliyoruz”

Bitcoin, Solana ve Ethereum dışında kalan diğer 1. katman blok zincirlerindeki gelişmeleri de takip ettiğini belirten Franklin Templeton, “Bu blok zincirlerinde de büyük potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Onları da izlemeye ve desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Avukatlar izin vermiyor”

Şirket tweet’lerine gelen birçok yoruma da genel ve manidar bir cevap verdi ve “Avukatlarımız sizlerin gönderdiği yorumlara cevap vermemizi istemiyor. Buna izin vermiyorlar ama mesajlarınızı görüyoruz. Sizi anlıyoruz” tweet’ini attı.

Yazıda ayrıca Bitcoin üzerindeki Ordinals ve 2. katman çözümlerinin de küçümsenmemesi gerektiği ifade edildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl