Bitcoin 41 bin doların altına düştü, 138 milyon dolar tasfiye oldu

Bitcoin'in ETF rallisi kısa sürerken, fiyat bu gece 41 bin doların altına indi. Piyasa volatilitesi, borsalarda 138 milyon dolarlık pozisyonun ise tasfiye olmasına neden oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

24 saatte %2.5’tan fazla düşen ve 41 bin doların altına inen Bitcoin, merkezi borsalardaki pozisyonların bir günde yaklaşık 138 milyon dolar tasfiye olmasına neden oldu.

Tasfiye olan işlemlerin büyük kısmı ise uzun pozisyonlardan oluştu. Coinglass’tan alınan verilere göre; 120 milyon dolardan fazla “long pozisyon likide olurken, bu rakam kısa, yani “short” pozisyonlar için ise 18 milyon dolardı.

49 bin dolardan çok sert düştü

Hatırlanacağı üzere Bitcoin, spot ETF’lerin SEC tarafından onaylanıp işleme açılmasından hemen sonra 49 bin dolara çıkmış ancak buradan çok sert şekilde düşmüştü.

Arthur Hayes’den 35 bin dolar tahmini

BitMEX borsasının kurucularından olan ünlü analist Arthur Hayes de, Bitcoin’in 35 bin dolara kadar düşebileceğine yönelik bir tweet attı ve bu seviyeden alım yapan kontratlara yatırım yapacağını ifade etti. Hayes, “40 bin dolar seviyesi de kırılacak gibi duruyor. 35 bin dolardaki bazı kontratlara uzun işlem açtım” dedi.

Yıllık Bitcoin volatilite oranı da, ETF’lerin kabulü öncesi %46 iken, şu anda yüzde 52’lik seviyeye ulaştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl