Grayscale’den Coinbase’e 750 milyonluk yeni Bitcoin transferi

Grayscale şirketi, elindeki Bitcoin'leri Coinbase borsasına göndermeye devam ederken, bugün de 20 bine yakın BTC transfer etti. Bitcoin'lerin toplam değeri ise yaklaşık 750 milyon dolar civarında...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin spot ETF başvurusu 10 Ocak’ta diğer 9 şirketle birlikte kabul edilen Grayscale şirketi, büyük satışlarına devam ediyor. Firma, bugün TSİ 17.21’de de binlerce Bitcoin’i Coinbase’in kurumsal müşterilere hizmet verdiği borsası Coinbase Prime’a yolladı.

Grayscale şirketi 750 milyon dolar değerde 18 bin 288 adet BTC’yi transfer ederken, ETF’lerin işleme açıldığı ilk gün olan 11 Ocak’tan itibaren Coinbase’e gönderilen Bitcoin adedi (Grayscale tarafından) 66 bin 188 oldu. Bu BTC’lerin toplam değeri de yaklaşık 2.6 milyar dolara tekabül ediyor.

Baskı ne zaman bitecek: 500 binden fazla BTC var

Bilindiği üzere Grayscale’in elinde şu anda da 500 binden fazla Bitcoin bulunuyor. Ancak son satışların, geçtiğimiz sene fiyatların çok düşük seyrettiği dönemde, GBTC hisselerini ucuz fiyattan alan yatırımcıların kârlarını realize etmesinden ötürü geldiği düşünülüyor.

Bununla birlikte Grayscale’in ETF’ler için talep ettiği %1.5’luk komisyon ücreti de satışlarda etkili olabilir. Grayscale dışındaki şirketlerin komisyon oranları %0.2 ilâ %0.4 arasında değişiyor. Dolayısıyla Grayscale bu anlamda en pahalı ürüne sahip olan şirket konumunda bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl