Grayscale Bitcoin ETF’inden sadece dün 640 milyon dolar çıktı

Bitcoin dün akşam saatlerinde 40 bin doların da altına inerken, Grayscale de, ETF onayından bu yana en büyük çıkışını gördü. GBTC ETF'inden sadece dün 640 milyon dolar çıktı. Grayscale'in toplam satışları da 3.4 milyar doları aştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ETF’lerin onaylanmasıyla birlikte 49 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, Grayscale’in satışlarıyla dün akşam 39 bin doları gördü. Dünün işlem rakamları ise Grayscale’den 640 milyon dolar çıktığını gösteriyor.

Bloomberg’in ETF analisti olan James Seyffart’ın paylaştığı bilgilere göre; sadece dün Grayscale’den 640 milyon dolarlık çıkış oldu. BlackRock ETF’ine 272 milyon dolar, Fidelity fonuna ise 158 milyon dolar girdi.

Grayscale’de 3.4 milyar dolar çıkış

Grayscale’den yapılan çıkışlar ise onayın geldiği günden bu yana geçen 7 işlem gününün rekoru oldu. Grayscale’in GBTC ETF’inden bu 7 günlük sürede çıkan net rakam da 3.4 milyar doları aştı. BlackRock 1.7 milyar dolar, Fidelity de 1.4 milyar dolarlık girişler gördüler (7 günde).

Öte yandan Bitcoin spot ETF’lerindeki toplam hacim de dün 2 milyar dolar oldu. Bu hacmin yarısından fazlasını ise 1.08 milyar dolar ile yine Grayscale oluşturdu.

Kâr satışı ve komisyon pahalılığı…

Grayscale’in GBTC hisselerini geçtiğimiz sene indirimli fiyattan alanların kâr satışı yaptıkları, GBTC’den çıkışların bu nedenle geldiği düşünülüyor. Ayrıca ETF’ler arasında büyük farkla ve %1.5’luk oranda komisyon alan Grayscale’in bazı müşterilerinin de bu fiyatı vermek istemedikleri için diğer ETF şirketlerine geçtikleri de belirtiliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl